Tis voorlopig de laatste mooie (na)zomerdag, dus prima moment om weer een brisket te gaan maken (op dringend verzoek van de huisbaas en de twee mini-huisbazen…)
Gisteren de 4.1kg getrimmed en in de rub gezet, en overnight in de koelkast.
Vanochtend rond 9u de bbq aangestoken en gemikt op een temp tussen de 130-150C.
Temp schoot een beetje door (naar de 165…) maar na een klein uurtje “prutsen” met airflows mooi op 145C…
Na zo’n kleine 3u zit de kerntemp rond de 70C, dus ff in alu-folie wrappen, beetje appelsap bij folie en terugzetten.
Na 1,5u zit de kerntemp overal op 92-98C en probe-t het lekker zacht…
Dat zou willen zeggen dat na zo’n 4,5u een brisket van ruim 4kg al klaar zou zijn?!?! Iemand anders ervaring met hoe lang het normaalgesproken zou moeten duren?
Maargoed, dan nu maar ff in de over op “warmhoudtemperatuur” van 60C, en dan merk ik vanavond wel of echt na 4,5u klaar was…
Dus vanavond nog foto(s) van het lege bord
UPDATE:
Fotos zeggen waarschijnlijk meer dan woorden…
Al zeg ik t zelf:




Gisteren de 4.1kg getrimmed en in de rub gezet, en overnight in de koelkast.
Vanochtend rond 9u de bbq aangestoken en gemikt op een temp tussen de 130-150C.
Temp schoot een beetje door (naar de 165…) maar na een klein uurtje “prutsen” met airflows mooi op 145C…
Na zo’n kleine 3u zit de kerntemp rond de 70C, dus ff in alu-folie wrappen, beetje appelsap bij folie en terugzetten.
Na 1,5u zit de kerntemp overal op 92-98C en probe-t het lekker zacht…
Dat zou willen zeggen dat na zo’n 4,5u een brisket van ruim 4kg al klaar zou zijn?!?! Iemand anders ervaring met hoe lang het normaalgesproken zou moeten duren?
Maargoed, dan nu maar ff in de over op “warmhoudtemperatuur” van 60C, en dan merk ik vanavond wel of echt na 4,5u klaar was…
Dus vanavond nog foto(s) van het lege bord

UPDATE:
Fotos zeggen waarschijnlijk meer dan woorden…
Al zeg ik t zelf:





Laatst bewerkt: