- Berichten
- 214
Lieve BBQ-vrienden,
Vakantie! Heerlijk! Thuis is de vakantie vorige week al goed ingeluid met het Bangkok Streetfood Festival. En nu zijn we in de kop van Limburg, bij de Maasduinen en Mookerheide. Wat een mooi gebied. Samen met vrienden en onze jonge kids, lijkt af en toe een dierentuin. Dus daar hoeven we de deur niet voor uit
.
Onze vrienden hadden mooi vlees meegenomen van Grutto. Kleine stukjes, maar dat smaakt er natuurlijk niet minder om! Voor ons een stuk Cote de Boeuf, rosbief en bavette en voor de kinderen hamburgers en worstjes.
In de middag hebben we eerst een aantal bijgerechten gemaakt:
- Chimichurri
- Salsa van tomaat en paprika
- Gegrilde paprika veldsla salade
Daarna hebben we het vlees op drie manieren op smaak gebracht:
- Cote de Boeuf: peper en zout
- Rosbief: rub van Noskos: The Steak
- Bavette: ingesmeerd met chimichurri en even laten marineren
Ondertussen de WGA klaargezet: 1 deel direct en 1 deel indirect. Dit was de eerste keer dat ik op deze manier de WGA echt ging gebruiken, dus moest even zoeken naar de juiste temperatuur. Is gelukt!
De Cote de Boeuf en Rosbief hebben we eerst indirect laten garen tot ongeveer 47 graden en daarna heet verder gegrild tot 52 graden. De bavette was erg dun, deze hebben we daarom gelijk boven directe hitte gelegd en tot 52 graden verhit. Geniet van onderstaande foto's! Wij hebben een topavond gehad!
En thanks @RenZwi voor jouw post laatst van de bavette met nachos en salsa. Zoals je ziet hebben wij ons daardoor laten inspireren!
Bijgerechten:
Chimichurri:
Salsa van tomaat en paprika:
Alle bijgerechten tezamen:
Vlees voor bereiding:
Bavette:
Rosbief en Cote de Boeuf:
Vlees tijdens bereiding (bavette mis helaas, ging zo snel):
Rosbief en worstjes:
Cote de Boeuf:
Vlees na bereiding:
Rosbief:
Bavette:
Cote de Boeuf:
Vakantie! Heerlijk! Thuis is de vakantie vorige week al goed ingeluid met het Bangkok Streetfood Festival. En nu zijn we in de kop van Limburg, bij de Maasduinen en Mookerheide. Wat een mooi gebied. Samen met vrienden en onze jonge kids, lijkt af en toe een dierentuin. Dus daar hoeven we de deur niet voor uit


Onze vrienden hadden mooi vlees meegenomen van Grutto. Kleine stukjes, maar dat smaakt er natuurlijk niet minder om! Voor ons een stuk Cote de Boeuf, rosbief en bavette en voor de kinderen hamburgers en worstjes.
In de middag hebben we eerst een aantal bijgerechten gemaakt:
- Chimichurri
- Salsa van tomaat en paprika
- Gegrilde paprika veldsla salade
Daarna hebben we het vlees op drie manieren op smaak gebracht:
- Cote de Boeuf: peper en zout
- Rosbief: rub van Noskos: The Steak
- Bavette: ingesmeerd met chimichurri en even laten marineren
Ondertussen de WGA klaargezet: 1 deel direct en 1 deel indirect. Dit was de eerste keer dat ik op deze manier de WGA echt ging gebruiken, dus moest even zoeken naar de juiste temperatuur. Is gelukt!
De Cote de Boeuf en Rosbief hebben we eerst indirect laten garen tot ongeveer 47 graden en daarna heet verder gegrild tot 52 graden. De bavette was erg dun, deze hebben we daarom gelijk boven directe hitte gelegd en tot 52 graden verhit. Geniet van onderstaande foto's! Wij hebben een topavond gehad!
En thanks @RenZwi voor jouw post laatst van de bavette met nachos en salsa. Zoals je ziet hebben wij ons daardoor laten inspireren!
Bijgerechten:
Chimichurri:
Salsa van tomaat en paprika:
Alle bijgerechten tezamen:
Vlees voor bereiding:
Bavette:
Rosbief en Cote de Boeuf:
Vlees tijdens bereiding (bavette mis helaas, ging zo snel):
Rosbief en worstjes:
Cote de Boeuf:
Vlees na bereiding:
Rosbief:
Bavette:
Cote de Boeuf: