Bierbrouwer John
Tondelzoeker
- Berichten
- 16
Goedemiddag, bourgondiërs, fijnproevers, gastronomen, bbq-ers;
Ik ben leek op het gebied van barbecuen, afgezien van een zwartgeblakerd speklapje, worstje en hamburgertje...
Eergisteren jarig geweest en door mijn vrouw aangenaam verrast met een kleine 13"kamado. We zijn met z'n drieeen, lijkt me aan de kleine kant maar voordeel is dat er geen kilo's houtskool in hoeven en dat het met dit formaat wel zal lukken. Als e.e.a. goed bevalt kan er altijd nog een grotere komen (kosten wel een fortuin heb ik gezien).
Naast mijn reguliere baan brouw ik bier; thuis kleine 30 liter batches en commercieel 10 hl. batches (met de commerciele bierbrouwactiviteiten zijn we per vandaag, na 6 jaar gestopt; het kostte teveel tijd en energie om alle bijkomende activiteiten die daaruit voortvloeien, acquisitie, boekhouding, e.d. zorgvuldig te blijven doen). Bij de bierclub waar ik bij heb gezeten zaten ook een paar bbq-fetisjisten. Bij de jaarlijkse bbq hebben die hun kunstjes laten zien/proeven: speklapjes (niet verbrand) urenlang gegaard, schalen garnalen maar wat me het meest is bijgebleven; een halve zalm gegaard op een plankje: kan me niet herinneren dat ik daarvoor én daarna ooit zoiets lekker heb gegeten!
Ik zal nog heel veel moeten leren tot ik zover ben maar ik ga mijn best doen en zal heel veel vragen gaan stellen hier op het forum. Ik hoop op enthousiaste antwoorden en tips.
Heel veel zin in!
Groet John
Nuenen
Ik ben leek op het gebied van barbecuen, afgezien van een zwartgeblakerd speklapje, worstje en hamburgertje...
Eergisteren jarig geweest en door mijn vrouw aangenaam verrast met een kleine 13"kamado. We zijn met z'n drieeen, lijkt me aan de kleine kant maar voordeel is dat er geen kilo's houtskool in hoeven en dat het met dit formaat wel zal lukken. Als e.e.a. goed bevalt kan er altijd nog een grotere komen (kosten wel een fortuin heb ik gezien).
Naast mijn reguliere baan brouw ik bier; thuis kleine 30 liter batches en commercieel 10 hl. batches (met de commerciele bierbrouwactiviteiten zijn we per vandaag, na 6 jaar gestopt; het kostte teveel tijd en energie om alle bijkomende activiteiten die daaruit voortvloeien, acquisitie, boekhouding, e.d. zorgvuldig te blijven doen). Bij de bierclub waar ik bij heb gezeten zaten ook een paar bbq-fetisjisten. Bij de jaarlijkse bbq hebben die hun kunstjes laten zien/proeven: speklapjes (niet verbrand) urenlang gegaard, schalen garnalen maar wat me het meest is bijgebleven; een halve zalm gegaard op een plankje: kan me niet herinneren dat ik daarvoor én daarna ooit zoiets lekker heb gegeten!
Ik zal nog heel veel moeten leren tot ik zover ben maar ik ga mijn best doen en zal heel veel vragen gaan stellen hier op het forum. Ik hoop op enthousiaste antwoorden en tips.
Heel veel zin in!
Groet John
Nuenen