- Berichten
- 345
Voor een feestje 2 soorten ballen gemaakt:
Noskos rule MOINK Balls & een eigen creatie: Bark Balls, of Blafballen (working title

Ouwe trouwe MOINK Balls a la Noskos rule, gerookt met kersen chips.
Inmiddels een vertrouwd recept dus daar geen details over.
De MOINK Balls zijn ingesmeerd met de Raspberry-Balsamico-Chipotle saus uit het boek van Noskos, naar recept van Larry Gaian.
Een topsaus die ik zeker vaker ga maken.
(Helaas geen frambozejam zonder zaadjes voorhanden, maar heb het hele spul na bereiding door de zeef gedrukt. Prima resultaat).
De gebruike rub is de SuckleBusters Hog Waller; erg lekker, wel tikkie zout.
En een eigen recept: Bark balls, of letterlijk vertaald blafballen. Doe er mee wat je wil

Geïnspireerd door de bark op beefribs heb ik de gehaktballen van de MOINK Balls niet met spek omwikkeld maar in mosterd gewenteld, en daarna in een zelfverzonnen beefrub gerold en, na low&slow samen met de MOINK Balls, op hoge temperatuur afgebakken om een krokante korst te maken, bijna als een bitterbal.
Ingredienten van de rub voor 15 ballen:
2 el grofgemalen peper;
1 el gerookt paprikapoeder;
1 el knoflookgranulaat;
½ el uipoeder;
½ el grofgemalen koffie;
1 tl MSG;
1 tl selderijzout;
Laatst bewerkt: