Hallo,
Afgelopen weekend heb ik geprobeerd Spare-Ribs te maken op mijn Tepro Toronto BBQ volgens de 3-2-1 methode.
3 uur indirect op de grill, 2 uur in aluminium folie met wat boter/suiker/appelsap en nog 1 uur indirect op de grill.
Ik had nog wat Briketten liggen (merk onbekend) en deze volgens de snake methode aangestoken. Ik had gelezen dat de temperatuur tussen de 100 en 150 graden moest zijn. Ik kreeg de BBQ echter met moeite tegen de 100 graden aan (haalde het net niet). De onderste roostertjes van de BBQ had ik voor 50% open gezet en de roostertjes in de deksel dicht. De temperatuur bleef wel de hele middag stabiel (de snake methode werkte dus wel).
De smaak van de Spare-Ribs was goed alleen het was niet mals genoeg naar mijn zin. Ik heb het idee dat dit mede door de temperatuur komt.
Dit weekend wil ik een herkansing gaan doen. Kan dit aan het merk briketten liggen (niet warm genoeg)? Of moet ik meer briketten gebruiken om de temperatuur hoger te krijgen? Of hebben jullie nog andere tips/tricks die ik kan toepassen.
Alvast bedankt.
Afgelopen weekend heb ik geprobeerd Spare-Ribs te maken op mijn Tepro Toronto BBQ volgens de 3-2-1 methode.
3 uur indirect op de grill, 2 uur in aluminium folie met wat boter/suiker/appelsap en nog 1 uur indirect op de grill.
Ik had nog wat Briketten liggen (merk onbekend) en deze volgens de snake methode aangestoken. Ik had gelezen dat de temperatuur tussen de 100 en 150 graden moest zijn. Ik kreeg de BBQ echter met moeite tegen de 100 graden aan (haalde het net niet). De onderste roostertjes van de BBQ had ik voor 50% open gezet en de roostertjes in de deksel dicht. De temperatuur bleef wel de hele middag stabiel (de snake methode werkte dus wel).
De smaak van de Spare-Ribs was goed alleen het was niet mals genoeg naar mijn zin. Ik heb het idee dat dit mede door de temperatuur komt.
Dit weekend wil ik een herkansing gaan doen. Kan dit aan het merk briketten liggen (niet warm genoeg)? Of moet ik meer briketten gebruiken om de temperatuur hoger te krijgen? Of hebben jullie nog andere tips/tricks die ik kan toepassen.
Alvast bedankt.