BasBQ
Beef en Steak

Mini WSM

Poppoll

Vuurmaker
Berichten
98
In navolging van Niels55 en Adrie en ook iquse75 heb ik me ook gewaagd aan het ombouwen van een Weber Smokey Joe naar een WSM mini.
Heb er het varkentje van dit forum opgezet op 2 manieren. De versie van foto1 vind ik best geslaagd.

mini-wsm-1.jpg

mini-wsm-2.jpg

mini-wsm-3.jpg


De mosterd voor het uitsnijden van het varkentje vond ik hier: https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_242625303&feature=iv&src_vid=bKV6t-szbL8&v=DpDz2NOomu0
 
Dat is een hele mooie geworden !
 
Prachtig resultaat!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi hoor
 
Ziet er erg netjes uit!

Alvast een tip van mij (en vast ook van iquse): de pot gaat redelijk vast zitten in de bodem tijdens de run door uitzetting van het aluminium. Door een rooster onder de pan te leggen komt tie net wat hoger te staan en daardoor wel eraf te halen om de kolen bij te vullen of te reorganiseren....just a tip :)
 
Adrie zei:
Ziet er erg netjes uit!

Alvast een tip van mij (en vast ook van iquse): de pot gaat redelijk vast zitten in de bodem tijdens de run door uitzetting van het aluminium. Door een rooster onder de pan te leggen komt tie net wat hoger te staan en daardoor wel eraf te halen om de kolen bij te vullen of te reorganiseren....just a tip :)

Krijg je daarvan geen valse lucht in de Mini WSM?
 
Heb het zaterdag getest en leek goed te gaan...maar was eerste keer minion method voor mij dus heb wat geworsteld met temperatuur...te hoge temp kan door valse lucht zijn gekomen. Nu gebruik ik een rooster waardoor je idd kleine gaten krijgt...iquse had echter al het idee er een ring voor te maken waarbij je dit probleem dus niet zou krijgen.

Sent from Tapatalk

 
Ziet er mooi uit zeg!
Je kunt ook hittebestendig vilt gebruiken om de boel wellicht makkelijker scheidbaar te maken. (Via kachel/schoonsteenboer te regelen)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
met haakse slijper de onderkant (klemmende deel) van de allu pan  verjongen .
 
(Sorry voor het kapen van het topic...)
Vilt is een goede optie en heb ik ook aan zitten denken. Ik vraag me alleen even af of dit naast hitte resistent ook vuur/vlam resistent is of dat het dan gaat smeulen...zit wel direct naast de kolen namelijk....

Haakse slijper zou ik niet snel doen...wand is maar paar mm dik...kans dat je er door gaat is vrij groot...

Sent from Tapatalk
 
Adrie zei:
...kans dat je er door gaat is vrij groot...
Sent from Tapatalk

tuurlijk niet,,met een lamellen schijf niks aan de hand,,,,en niet as een dolle maar met beleid natuurlijk.
 
AV zei:
Adrie zei:
...kans dat je er door gaat is vrij groot...
Sent from Tapatalk

tuurlijk niet,,met een lamellen schijf niks aan de hand,,,,en niet as een dolle maar met beleid natuurlijk.

De pan is max 3mm dik. Als je er de slijper opzet win je misschien 1,5 mm.
Ik denk niet dat dat het verschil gaat maken.
 
nielss055 zei:
win je misschien 1,5 mm.

dat is totaal 3 mm .
denk dat met 1mm verjongen en onder een schuine kant t klemmen verholpen is.
zoveel zet t ook weer niet uit.
 
@ Bob-BQ
Ik heb deze pan gebruikt: https://www.kampeergoed.nl/grote-pan-30-liter-33401-gr.html

Voor mensen die dezelfde pan http://www.hobbybrouwshop.nl/brouwpan33liter als niels55 aanschaffen een tip: hierin passen de roosters van https://www.terrashaardshop.be/barbecook-braadrooster34.html perfect en kosten maar ?7,5
De handgreep is makkelijk te verwijderen en kan je gebruiken als roosterlifters.
Deze barbecook roosters kan je ook gebruiken met de pan van kampeergoed, er is dan wel iets meer speling.

Mijn bevindingen:
De pan van kampeergoed past bij mij best. En is makkelijker te bewerken.
Bij de pan van hobbybrouwer knelt het deksel en onderaan is er teveel speling. Heb de mod met het deksel toegepast.
Zo zie je maar dat alle "joe's" en pannen niet gelijk zijn.
 
Mooi project, zeker gaaf geworden! Daar gaan lekkere gerechten uit komen
 
Terug
Bovenaan Onderaan