Hey Pittmasters,
Sinds enige tijd is er een dringende behoefte aan uitbreiding van de gaarkeukens in huize jachtfestijn. Diverse opties zijn hierbij de revu gepasseerd; een houtgestookte WSM, UDS, cinder smoker, UDS gekoppeld aan een envirofit ..het heeft de gemoederen in Oostenrijk flink bezig gehouden en vele bierviltjes zijn met volgetekende achterkanten met vele, soms opmerkelijke, creaties zijn gemaakt.
Het was meestal toch net niet, of er was een aanzienlijke tijdsinvestering noodzakelijk.
Uiteindelijk is er dan toch een keuze gemaakt. Wel doordacht en ieder aspect beargumenteerd zodat er sprake is van een nuttige aanvulling van de gaarkeukens en geen uitbreiding in de zin van meer van hetzelfde.
Zodoende is vandaag de gaarkeuken uitgebreidt met een offset smoker. Deze smoker wordt op eiken en beukenhout gestookt, hetgeen bij huize jachtfestijn in ruime hoeveelheid voorradig is, in verband de houtkachel die een deel van het huis verwarmt.
Spoedig zullen we berichten over de resultaten met deze smoker. Het betekent overigens niet dat de kamado met pensioen kan. Deze zal onverminderd blijven draaien.
Bijgaand de offset smoker die op dit moment wordt ingebrand. De smoker krijgt nog een definitieve plaats.