Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

iquse75 zei:
Na mijn derde Weber GBS rooster naar de #*@%$ te hebben overgestapt op gietijzer:

castiron.jpg



Heel verstandige keus :D !
 
Mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Ben zelf ook nog op zoek naar een ander rooster.
 
Of hier: https://barbecueplein.nl/product/charcoal-companion-vierdelig-gietijzer-grill-rooster/
 
OK, dank je , lijkt me wel handig met die losse inzetstukken ivm bijvullen en ze kunnen in de vaatwasser.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gietijzer nooit in de vaatwasser doen, even zoeken op seasonen en onderhoud bespaart veel leed.
 
avr zei:
OK, dank je , lijkt me wel handig met die losse inzetstukken ivm bijvullen en ze kunnen in de vaatwasser.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Zeker nooit gietijzer in de vaatwasser zetten, zelfs niet afwassen met zeep! De zouten in een vaatwasser zijn veel te agressief voor gietijzer en daarbij is gietijzer zo poreus dat 'de smaak' van zeep in het ijzer gaat zitten. Season je het daarna dan sluit je de zeepstoffen in met alle nadelige gevolgen van dien.
Gewoon seasonnen en daarna alleen schoon borstelen en incidenteel met heet water afwassen en daarna gelijk goed drogen en seasonnen en vet houden.
De losse roosters kun je wisselen voor een kiphouder (beercan chicken) een wok en een plancha.
 
Lowietje72 zei:
avr zei:
OK, dank je , lijkt me wel handig met die losse inzetstukken ivm bijvullen en ze kunnen in de vaatwasser.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Zeker nooit gietijzer in de vaatwasser zetten, zelfs niet afwassen met zeep! De zouten in een vaatwasser zijn veel te agressief voor gietijzer en daarbij is gietijzer zo poreus dat 'de smaak' van zeep in het ijzer gaat zitten. Season je het daarna dan sluit je de zeepstoffen in met alle nadelige gevolgen van dien.
Gewoon seasonnen en daarna alleen schoon borstelen en incidenteel met heet water afwassen en daarna gelijk goed drogen en seasonnen en vet houden.
De losse roosters kun je wisselen voor een kiphouder (beercan chicken) een wok en een plancha.

OK dank voor de info, weer wat geleerd😀
 
BeeJee78 zei:
Een cheap-ass thermapen uit China. De waterkooktest kwam uit op 101 graden, dus ik ben tevreden :-)


431a6f7f09d9e28a99cbca31639038f1.jpg
Bietje laat misschieb, maar heb je een link?

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
Vorige week mn BGE Large en BGE MiniMax opgehaald.
13669035_1743646632549564_7518714416219321302_n.jpg
 
Eitje veilig in de gordel zie ik wel! :D
 
avr zei:
Eitje veilig in de gordel zie ik wel! :D



Kan je als je dat niet doet ook een bekeuring krijgen wegens het niet dragen van de riem. ???  :D
 
Afgelopen vrijdag inkopen gedaan bij de Sligro

1fsGbUv.jpg


- 2 zakken Bonfire  kokos
- 1 zak Black Ranch houtskool
- 1 zak Whisky vaten chunks
- 2 zakken aanmaakblokjes

En niet op de foto:

- 1,5kg zalmzijde
- 1,5 kg scharrel kip
- groente ect

 
Ja hij(of zij?) is binnen. De JOY! Grappig ding en kreeg er een mooie DO bij van V&R! Nou had ik al een DO maar nu dus een grotere erbij. De joy lijkt mij handig juist voor de DO en om ff snel iets te grillen. Hoeft mijn saffire niet elke keer aan om een sateetje te grillen. Ik ben blij.
829f83d8e221fdf9e9f1abcae3495c21.jpg
 
Mijn nieuwste aanwinsten :)

Rub, injection mix, zoete en licht pittig gerookte paprika poeder en een mooie RVS injection spuit!

alsSToW.jpg


Alleen de thermometer bleek na de kokend water test er c.a. 10-15 graden naast te zitten, maar dit is direct door Martijn van Vuur en Rook opgepakt (reactie binnen een uur geloof ik :) )
 
Gisteren 2 nieuwe messen gescoord.
Dit was broodnodig, we hadden ooit eens een koffer gehad vol met messen. Van koksmes tot hakbijl. Maar toen ik in de messenwinkel in Den Bosch ging vragen of het de moeite was om ze te laten slijpen, kwam het antwoord: je kunt ze slijpen, maar kost hetzelfde als je hele koffer.

Zwilling professional s is het geworden.
Koksmes 20cm
Officemes 9 cm

b8b9a4ddce96be30c83baee369bacd66.jpg


Dacht eerst Wusthof Classic te halen, maar hey ik ben maar huis-tuin-keuken gebruiker. Dit was toch stukje goedkoper.

Voelt fijn aan, lekker wat gewicht.

En nu sparen voor een schilmesje en vleesmes. Voorlopig kan ik even vooruit.
 
Wailer zei:
toen ik in de messenwinkel in Den Bosch ging vragen of het de moeite was om ze te laten slijpen, kwam het antwoord: je kunt ze slijpen, maar kost hetzelfde als je hele koffer.

Blijft een bijzondere redenatie ?
Koop duurdere messen (die wellicht ook niet eens echt scherp zijn?) want goedkopere zijn goedkoper dan het laten slijpen.
Met als resultaat dat je ?n meer geld hebt uitgegeven ?n -misschien dan he- nog steeds geen optimaal scherpe messen hebt?
Nu zullen die duurdere messen wel van beter staal zijn en langer scherp blijven, maar toch!

Vind ze wel mooi ?
 
Terug
Bovenaan Onderaan