Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Zo das een droom prijs!
 
Dat is idd niet veel voor zoveel flessen bier !
 
Tja.. Bbq aanwinst.. Is discutabel..

ytupe4ut.jpg
 
Cool!
 
De/een knoop doorgehakt.
Ik was al weken aan het zoeken naar een Japans mes. En daar zijn zoveel verschillende factoren in dat het haast een belachelijke zoektocht is geworden. Kon er bij wijze spreken maar moeilijk van slapen. Type,staalsoort,roest of niet roestvast etc etc..
Ik heb hier redelijke messen,maar een echt goed mes ontbrak er nog aan. En zoek je een goed mes dan kom je uit bij een Japans exemplaar dus..
Dit gaat hem/haar worden. Een Masakage bunka.

2gvltg2.jpg

 
Wat een mooi mes zeg!
 
Nou succes.. Ik ben er echt dagen mee bezig geweest.. Het is gewoon een opluchting dat ik er nu een heb besteld..
Bij japansemessen dot nl.
 
Mr D.J. zei:
Nou succes.. Ik ben er echt dagen mee bezig geweest.. Het is gewoon een opluchting dat ik er nu een heb besteld..
Bij japansemessen dot nl.

Gaaf! En gefeliciteerd met je keus, cool. ;)
 
Mooi mes, een goed mes is een belangrijk instrument in de keuken. Mag ik vragen waarom je keuze juist op deze is gevallen? Misschien heb ik wat aan je tip.
 
Ooh dat is moeilijk Ati..
Japans is dun hard en scherp. De snijhoek is kleiner als een Europees mes.
Vraagt meer onderhoud en zijn lastiger te slijpen. Iets gevoeliger voor beschadigingen op het snijvlak. (omdat ze zo hard zijn)
Vaak niet roestvast (koolstofstaal). Let wel,vaak dus niet altijd. De niet roestvaste zijn over het algemeen harder en scherper.
Dit mes is een mix. Een hard niet roestvast snijvlak met een roestvast laminaat aan de buitenkant. De buitenkant van rvs is flexibeler en maakt het mes beter bestand tegen breken etc.
kijk eens op japansemessen. Daar staat heel veel info.
Maar pas op,het is een site waar je zo een paar Euro armer gaat worden..

 
Mr D.J. zei:
Ooh dat is moeilijk Ati..
Japans is dun hard en scherp. De snijhoek is kleiner als een Europees mes.
Vraagt meer onderhoud en zijn lastiger te slijpen. Iets gevoeliger voor beschadigingen op het snijvlak. (omdat ze zo hard zijn)
Vaak niet roestvast (koolstofstaal). Let wel,vaak dus niet altijd. De niet roestvaste zijn over het algemeen harder en scherper.
Dit mes is een mix. Een hard niet roestvast snijvlak met een roestvast laminaat aan de buitenkant. De buitenkant van rvs is flexibeler en maakt het mes beter bestand tegen breken etc.
kijk eens op japansemessen. Daar staat heel veel info.
Maar pas op,het is een site waar je zo een paar Euro armer gaat worden..

Hahaha dank je !
 
Terug
Bovenaan Onderaan