- Berichten
- 36
Hallo iedereen,
Voor de meeste hier niet zo special, maar voor mij was dit de eerste keer een steak gemaakt heb. Zelfs de eerste keer dat ik deze gegeten heb. Raar maar waar.... Maar wat heb ik in godsnaam gemist!!!
Ik had een ribeye gekocht van een Iers rund. Zo'n 450 gram.
Vandaag de bbq aangedaan en begon al te zweten. Niet van de hitte, maar eerder dat ik het mooie stuk vlees niet wilde verknallen.
De kamado ingericht met een indirect gedeelte en een direct gedeelte. Op laten warmen naar 140 graden. Vervolgens de steak erop en de temperatuur meter erin. Ik ben gegaan voor een reverse sear gegaan naar wat lezen op www.
Bij 45 graden even eraf om de kamado op te stoken. Ik kon zo niet vinden hoe heet het moest zijn. Bij 275 graden heb ik de ribeye er weer opgelegd en nauw in de gaten gehouden met een los thermometer pen dingetje.
Bij 55 graden was ie klaar:
Vervolgens mocht deze gesneden worden en op het bordje met wat friet en sla. Wat lekker zeg!!! Die gaan we zeker vaker maken.
PS als er nog tips zijn wat ik beter kan doen hoor ik het graag!
Voor de meeste hier niet zo special, maar voor mij was dit de eerste keer een steak gemaakt heb. Zelfs de eerste keer dat ik deze gegeten heb. Raar maar waar.... Maar wat heb ik in godsnaam gemist!!!
Ik had een ribeye gekocht van een Iers rund. Zo'n 450 gram.
Vandaag de bbq aangedaan en begon al te zweten. Niet van de hitte, maar eerder dat ik het mooie stuk vlees niet wilde verknallen.
De kamado ingericht met een indirect gedeelte en een direct gedeelte. Op laten warmen naar 140 graden. Vervolgens de steak erop en de temperatuur meter erin. Ik ben gegaan voor een reverse sear gegaan naar wat lezen op www.
Bij 45 graden even eraf om de kamado op te stoken. Ik kon zo niet vinden hoe heet het moest zijn. Bij 275 graden heb ik de ribeye er weer opgelegd en nauw in de gaten gehouden met een los thermometer pen dingetje.
Bij 55 graden was ie klaar:
Vervolgens mocht deze gesneden worden en op het bordje met wat friet en sla. Wat lekker zeg!!! Die gaan we zeker vaker maken.
PS als er nog tips zijn wat ik beter kan doen hoor ik het graag!