BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste PulledPork

 
 

Ray

Kooltjesharker
Berichten
146
Nou gisteren was dan de dag aangebroken , ik ging voor mijn eerste PulledPork.
De procureur die ik daar voor heb gebruikt , kwam samen met een doosje spareribs bij de Makro vandaan.
Ik had mazzel , want er was er nog maar 1...die was voor mij.

Omdat ik de PP als avond eten wou serveren op een wit bolletje met koolsla
, ging het wekkertje dus al om 5.45.



Voor de rub heb ik gebruikt gemaakt van de All Purpose Rub van Stockyard. De volgende keer ga ik zelf in de weer met kruiden.

Klaar om een nachtje te marineren in de koelkast.

Omdat ik ook nog een doos spareribs had, deze ook gelijk maar in de rub gezet.

Nou , nu moest het dus gebeuren , een PP maken + spareribs en zorgen dat iedereen op tijd kan eten.

Om half 8 was de WSM op temp , en kan de PP erop en begon de run.

Ik heb zo goed mogelijk de temp en de tijd bij proberen te houden, echter is dit naar mate het later werd en er meer visitie kwam een beetje bij ingeschoten.


Nu alleen nog de PP, maar later op de dag vergezeld door de ribs.

Vrijdag was het lekker weer, en als ik de PP wil maken is het nat en koud.
Dat heb ik goed kunnen merken qua temp van de WSM.



tijd      PP  Dome
7.30    3    107
8.30    30  107
9.30    53  113
10.30  62  102
11.30  65  102
12.30  66  101
13.30  68  100
14.30  70  110 (ergens rond deze tijd toch maar ingepakt)
16.00  73  114

Langzaam maar zeker begon hij dan vanaf de 73 graden te klimmen.
Ja. daar is de 88 graden , en klaar om te laten rusten.

Omdat ik mijn visite ook wou trakteren op koolsla, moest ik aan de bak.
Op internet een beetje gelezen wat er in ging, en in de ochtend dit ook klaar gemaakt.

Omdat het best druk is geweest , en iedereen wou eten, is het niet echt goed gelukt om supermooie foto's te maken.

Na het pullen 2 bakken met mals en sappig vlees. Ik begon met 2 vorken maar daar ben ik snel mee gestopt.
Hup handschoenen aan en pullen maar.



Broodje open , PP erop, dan een beetje koolsla erop en een schijfje augurk...zo verlieten ze de keuken.
De visite kan zelf bepalen welke bbq saus ze er op deden.


Klaar om opgegeten te worden

Voor de groentenfreaks , ook nog even een foto van de koolsla....



Zelf vond ik het erg lekker, maar wat vind dan de rest ervan.?...dat vraag je je dan af.
Van de 30 broodjes is er 1 over, iedereen het er 2 op...dus denk wel geslaagd.

De ribs hebben ook gretig aftrek gevonden. Het kleine beetje wat over was heb ik net koud opgegeten...mmmm

Qua weer had het beter gekund , maar het resultaat was weer goed. Iedereen zijn buikje vol, en ik in mijn nopjes met de positieve feedback.

Nu bedenken wat het volgende gaat worden.

Groetjes Ray

 
mooie reportage, het is ook het belangrijkste dat je gasten en jezelf uiteraard, tevreden waren
 
Deze even gemist, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan