- Berichten
- 27
De pulled pork wilde ik al een tijd maken. Zo'n bak met gepullde pork ziet er altijd lekker en indrukwekkend uit.
En ik wilde graag ervaren hoe het is om zo'n lange sessie met de weber te doen.
Vanwege die lange duur moest ik wachten op een goeie vrije dag en afgelopen vrijdag was het dan zover.
Een mooi stuk procureur van 2.5 kilo gevonden bij Meatfish.nl en die werd nog gratis bezorgd ook!
Ik heb het allom bekende wedstrijd pulled pork recept van Noskos gebruikt. Voor een eerste keer is het wel heel fijn dat je er zo goed doorgeen geloodst wordt met een duidelijk recept en een filmpje
Ben begonnen met het injecteren en in stuk vlees de rub zetten, waarna hij een nachtje in de koelkast mocht liggen.
Gelijk maar vast de BBQ klaargemaakt zodat ik dat niet met mn slaperige hoofd hoef te doen.
De snake methode toegepast zodat hij het lang genoeg volhoudt ( hoop ik):
En dan om 08.00 de fik erin, en de de procureur erop nadat de BBQ zo'n 115 graden was:
Toen kon het lange wachten beginnen
Ik kreeg wel wat problemen met de temperatuur, deze bleef aan de lage kant ook al waren alle schuiven open.
Waarschijnlijk had ik de snake wat breder moeten maken, heb het nu opgelost door er een aantal briketten bij te leggen.
Na 5 uur ben ik de procureur gaan insmeren met de glace. De kerntemperatuur was toen 70 graden.
Na 2 uur was de kerntemperatuur naar 72 gegaan, en ben ik hem gaan inpakken (volgens recept).
Ook gelijk het stuk vlees verschoven naar de andere kant, want de hittebron kwam gevaarlijk dichtbij...
Ongeveer 2 uur later begon de thermometer te piepen dat de kerntemperatuur 88 graden was.
Gelijk gaan testen met een prikker, maar het was nog lang niet zacht genoeg.
Vanaf dat moment elk kwartier gaan prikken, totdat hij bij 96 graden echt als boter aanvoelde.
Hij mocht er eindelijk af en het rook al heerlijk!
En dan moet je weer een uur wachten. Waarom vonden we dit ook alweer een goed idee?
Na een uurtje rusteloos op mn stoel kon ik eindelijk gaan kijken hoe hij te pullen was.
En ik verbaasde me over hoe makkelijk het ging. En hij smaakte heerlijk.
Het is nu 20.15, dus zo'n 12 uur bezig geweest.
Broodjes gemaakt met coleslaw en konden we eindelijk eten!
Het viel erg in de smaak en niemand kon het slechts bij 1 broodje houden! Waaronder ikzelf natuurlijk.
Er hoort bij mij altijd wel een toetje bij en ik heb gekozen voor de "S’mores quesadillas met nutella en marshmallows"
In de basis is dat tortilla's met nutella, marshmellows en koek. Simpel en lekker, maar misschien net wat teveel van het goede na 4/5 broodjes pulled pork.
En het feest is nog niet klaar, want zondag hadden we nog steeds een restje pulled pork.
Dus ging de BBQ weer aan om burgers te grillen voor een memphis burger!
Oeh wat was die lekker zeg! Geen saus nodig er zit meer dan genoeg smaak in de combi van burger en pulled pork.
Een echte aanrader!
En zo sluiten we een heerlijk BBQ weekend af.
De pulled pork komt zeker vaker langs hier op de BBQ, en zijn nu al aanmeldingen voor de volgende keer.
En ik wilde graag ervaren hoe het is om zo'n lange sessie met de weber te doen.
Vanwege die lange duur moest ik wachten op een goeie vrije dag en afgelopen vrijdag was het dan zover.
Een mooi stuk procureur van 2.5 kilo gevonden bij Meatfish.nl en die werd nog gratis bezorgd ook!
Ik heb het allom bekende wedstrijd pulled pork recept van Noskos gebruikt. Voor een eerste keer is het wel heel fijn dat je er zo goed doorgeen geloodst wordt met een duidelijk recept en een filmpje

Ben begonnen met het injecteren en in stuk vlees de rub zetten, waarna hij een nachtje in de koelkast mocht liggen.
Gelijk maar vast de BBQ klaargemaakt zodat ik dat niet met mn slaperige hoofd hoef te doen.
De snake methode toegepast zodat hij het lang genoeg volhoudt ( hoop ik):
En dan om 08.00 de fik erin, en de de procureur erop nadat de BBQ zo'n 115 graden was:
Toen kon het lange wachten beginnen

Ik kreeg wel wat problemen met de temperatuur, deze bleef aan de lage kant ook al waren alle schuiven open.
Waarschijnlijk had ik de snake wat breder moeten maken, heb het nu opgelost door er een aantal briketten bij te leggen.
Na 5 uur ben ik de procureur gaan insmeren met de glace. De kerntemperatuur was toen 70 graden.
Na 2 uur was de kerntemperatuur naar 72 gegaan, en ben ik hem gaan inpakken (volgens recept).
Ook gelijk het stuk vlees verschoven naar de andere kant, want de hittebron kwam gevaarlijk dichtbij...
Ongeveer 2 uur later begon de thermometer te piepen dat de kerntemperatuur 88 graden was.
Gelijk gaan testen met een prikker, maar het was nog lang niet zacht genoeg.
Vanaf dat moment elk kwartier gaan prikken, totdat hij bij 96 graden echt als boter aanvoelde.
Hij mocht er eindelijk af en het rook al heerlijk!
En dan moet je weer een uur wachten. Waarom vonden we dit ook alweer een goed idee?

Na een uurtje rusteloos op mn stoel kon ik eindelijk gaan kijken hoe hij te pullen was.
En ik verbaasde me over hoe makkelijk het ging. En hij smaakte heerlijk.
Het is nu 20.15, dus zo'n 12 uur bezig geweest.
Broodjes gemaakt met coleslaw en konden we eindelijk eten!
Het viel erg in de smaak en niemand kon het slechts bij 1 broodje houden! Waaronder ikzelf natuurlijk.
Er hoort bij mij altijd wel een toetje bij en ik heb gekozen voor de "S’mores quesadillas met nutella en marshmallows"
In de basis is dat tortilla's met nutella, marshmellows en koek. Simpel en lekker, maar misschien net wat teveel van het goede na 4/5 broodjes pulled pork.
En het feest is nog niet klaar, want zondag hadden we nog steeds een restje pulled pork.
Dus ging de BBQ weer aan om burgers te grillen voor een memphis burger!
Oeh wat was die lekker zeg! Geen saus nodig er zit meer dan genoeg smaak in de combi van burger en pulled pork.
Een echte aanrader!
En zo sluiten we een heerlijk BBQ weekend af.
De pulled pork komt zeker vaker langs hier op de BBQ, en zijn nu al aanmeldingen voor de volgende keer.

Laatst bewerkt: