- Berichten
- 36
Hallo iedereen,
Vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt op de monolith pro2.0
Ik ben begonnen met een relatief klein stuk procureur van 1kg. Deze heb ik netjes droog gemaakt en voorzien van een rub. In dit geval een Carolina rub gevonden op bbq-helden.nl
Vervolgens heb ik deze ingepakt in folie een uurtje laten liggen in de koeling.
Vervolgens de Monolith aangestoken en gewacht op een stabiele temperatuur. Ik gok zo'n 115 graden. Toen alles stabiel leek heb ik het vlees op de bbq gelegd.
Vervolgens het deksel naar beneden en de temp in de gaten houden. Deze bleef mooi stabiel. Tevens in het eerste uur rookhout toegevoegd. Helaas heb ik geen blokken of snippers van fruithout, alleen meer een soort stof (smokedust) van kersen. Ik heb wel snippers van rode wijn vaten. Maar wist niet of dat ook zou smaken.
Vervolgens gewacht op de 70 graden en vervolgens verpakt in aluminiumfolie.
Vervolgens weer deksel dicht en wachten. Duurde even maar dan heb je ook wat. Bij 92 graden heb ik geprikt en ging bijna overal er makkelijk doorheen.
Vervolgens een 30 minuten laten rusten en vervolgens uit mekaar gehaald. Sommige stukken gingen heel makkelijk, sommige wat lastiger. Al met al vond ik het resultaat erg goed al mochten sommige stukken nog iets malser. Al doende leert men denk ik.
Lekker met een salade en wat wit brood gegeten. Was toch weer een heerlijke maaltijd.
Nog even een vraagje. Ik maak deze post op een mobiel. Kun je daar ook de foto's iets kleiner maken? Kreeg het zo snel niet voor mekaar.
Groetjes Daniel
Vandaag mijn eerste pulled pork gemaakt op de monolith pro2.0
Ik ben begonnen met een relatief klein stuk procureur van 1kg. Deze heb ik netjes droog gemaakt en voorzien van een rub. In dit geval een Carolina rub gevonden op bbq-helden.nl
Vervolgens heb ik deze ingepakt in folie een uurtje laten liggen in de koeling.
Vervolgens de Monolith aangestoken en gewacht op een stabiele temperatuur. Ik gok zo'n 115 graden. Toen alles stabiel leek heb ik het vlees op de bbq gelegd.
Vervolgens het deksel naar beneden en de temp in de gaten houden. Deze bleef mooi stabiel. Tevens in het eerste uur rookhout toegevoegd. Helaas heb ik geen blokken of snippers van fruithout, alleen meer een soort stof (smokedust) van kersen. Ik heb wel snippers van rode wijn vaten. Maar wist niet of dat ook zou smaken.
Vervolgens gewacht op de 70 graden en vervolgens verpakt in aluminiumfolie.
Vervolgens weer deksel dicht en wachten. Duurde even maar dan heb je ook wat. Bij 92 graden heb ik geprikt en ging bijna overal er makkelijk doorheen.
Vervolgens een 30 minuten laten rusten en vervolgens uit mekaar gehaald. Sommige stukken gingen heel makkelijk, sommige wat lastiger. Al met al vond ik het resultaat erg goed al mochten sommige stukken nog iets malser. Al doende leert men denk ik.
Lekker met een salade en wat wit brood gegeten. Was toch weer een heerlijke maaltijd.
Nog even een vraagje. Ik maak deze post op een mobiel. Kun je daar ook de foto's iets kleiner maken? Kreeg het zo snel niet voor mekaar.
Groetjes Daniel