- Berichten
- 948
Hallo Allemaal,
Even de tijd genomen om mijn eerste PP ervaring met jullie te delen.
Hij stond al een aardig poosje op mijn lijstje en het idee was om "simpel" beginnen.
Niet al te grote Procureur en eigenlijk alleen een goede Rub en kijken hoe ver ik kom.
Ik heb zelf een Weber one touch (original) van 47cm (een kleintje dus en heb hem al behoorlijk wat jaren) en was benieuwd of dit zou gaan.
Na wat zoeken vond ik een website waarop werd aangeraden om de kolen als een ring in Q te leggen zo doende een lont te creeren wat langzaam en dus lang brandt en eigenlijk zo de temp tegelijk laag houdt.
Hierover straks wat meer.....
Vlees bij de slager gehaald en teglijk een bestelling binnen gekregen van nieuwe saus en wat andere zaken dus een mooie foto...
In de Rub gezet en een nacht in de koelkast
Vroeg op om de Q aan te steken, eeerst wat koelen in de starter en "het lont aangestoken" temp in de Q liep op tot ongeveer 120gr dus dat zag er goed uit, vlees erop en wachten... na een tijdje toch het teleurstellende resultaat dat de lont niet echt goed werkt om de kolen teruguitvallen en niet tegen de nieuwe aan blijven liggen. Na ja... weer een les wijzer...... Q snel omgebouwd en verder volgens bewezen concept, kolen aan een kant, vlam breker en bakje water...
Dit bleek prima te gaan, ook ergens gelezen dat een bakje water best vervangen kon worden door bier, dus bij het bijvullen wat bier in het bakje gedaan ik weet niet of het veel uitmaakt maar geeft een leuke extra touch aan het geheel al is het maar voor het gevoel. 8)
Uiteindelijk na best wel wat af stellen de temp redelijk constant gekregen. Omdat ik nog geen vaste temperatuur meter had na een uur of 4 om het uur met een digitale insteek thermometer de temp gemeten.
Uiteindelijk was de PP bij de laatste meting zo'n 84gr....
Ingepakt in folie en een uurtje laten rusten
Het resultaat was voor mij voor een eerste keer prima....... de smaak was goed maar omdat hij toch wat te warm was mischien wat droog aan de zijkant. Op een bolletje met Saus was dat geen enkel probleem
Toch wel gelijk wat leer momenten en nieuw wenslijstje.
Leer momenten:
- Juiste opzet en verdeling kolen en vlam brekers
- Hou de temperatuur in de gaten (Gebruik thermometer
)
Verder prima tevreden en klaar voor verdere experimenten, de gasten vonden het heerlijk dus dat was een compliment. Volgende keer recept met extra saus en eventueel inspuiten proberen.
Zoals je ziet ben net begonnen en sta open voor alle input...
Groetjes
Even de tijd genomen om mijn eerste PP ervaring met jullie te delen.
Hij stond al een aardig poosje op mijn lijstje en het idee was om "simpel" beginnen.
Niet al te grote Procureur en eigenlijk alleen een goede Rub en kijken hoe ver ik kom.
Ik heb zelf een Weber one touch (original) van 47cm (een kleintje dus en heb hem al behoorlijk wat jaren) en was benieuwd of dit zou gaan.
Na wat zoeken vond ik een website waarop werd aangeraden om de kolen als een ring in Q te leggen zo doende een lont te creeren wat langzaam en dus lang brandt en eigenlijk zo de temp tegelijk laag houdt.

Hierover straks wat meer.....

Vlees bij de slager gehaald en teglijk een bestelling binnen gekregen van nieuwe saus en wat andere zaken dus een mooie foto...

In de Rub gezet en een nacht in de koelkast

Vroeg op om de Q aan te steken, eeerst wat koelen in de starter en "het lont aangestoken" temp in de Q liep op tot ongeveer 120gr dus dat zag er goed uit, vlees erop en wachten... na een tijdje toch het teleurstellende resultaat dat de lont niet echt goed werkt om de kolen teruguitvallen en niet tegen de nieuwe aan blijven liggen. Na ja... weer een les wijzer...... Q snel omgebouwd en verder volgens bewezen concept, kolen aan een kant, vlam breker en bakje water...

Dit bleek prima te gaan, ook ergens gelezen dat een bakje water best vervangen kon worden door bier, dus bij het bijvullen wat bier in het bakje gedaan ik weet niet of het veel uitmaakt maar geeft een leuke extra touch aan het geheel al is het maar voor het gevoel. 8)
Uiteindelijk na best wel wat af stellen de temp redelijk constant gekregen. Omdat ik nog geen vaste temperatuur meter had na een uur of 4 om het uur met een digitale insteek thermometer de temp gemeten.
Uiteindelijk was de PP bij de laatste meting zo'n 84gr....

Ingepakt in folie en een uurtje laten rusten
Het resultaat was voor mij voor een eerste keer prima....... de smaak was goed maar omdat hij toch wat te warm was mischien wat droog aan de zijkant. Op een bolletje met Saus was dat geen enkel probleem

Toch wel gelijk wat leer momenten en nieuw wenslijstje.
Leer momenten:
- Juiste opzet en verdeling kolen en vlam brekers
- Hou de temperatuur in de gaten (Gebruik thermometer

Verder prima tevreden en klaar voor verdere experimenten, de gasten vonden het heerlijk dus dat was een compliment. Volgende keer recept met extra saus en eventueel inspuiten proberen.
Zoals je ziet ben net begonnen en sta open voor alle input...
Groetjes