- Berichten
- 77
Vandaag zou ik mijn met Vaderdag gekregen pizzasteen voor het eerst gaan gebruiken.
Gisteren hier in een post nog wat tips gevraagd (en gekregen
) nog aardig wat gegoogled om vandaag aan de slag te gaan.
Bij de Makro had ik een zak pizzadeeg bollen gekocht (zelf deeg maken ga ik me later nog wel aan wagen) de gewenste toppings voor iedereen lagen klaar dus einde van de middag de bbq aan en naar de 250 graden gebracht, pizzasteen erop om op temperatuur te laten komen en ondertussen stond deze jongen de pizzadeeg bollen om te toveren in wat de pizza's zouden worden. En al zeg ik het zelf, voor een eerste keer viel het me niet tegen.
De eerste was voor dochterlief, hij ging makkelijk op de pizza schep een net zo makkelijk op de steen. Ik moest mezelf inhouden om niet steeds de bbq te openen om te kijken maar na een minuut of 10 zagen we door de bovenkant dat de pizza zo goed als klaar was
Niet veel later ging de pizza makkelijk op de schep en zo op het bord van mijn dochter.
Terwijl die zat te smullen ging de pizza van mijn vrouw er op een dat ging iets minder soepel. Ik was al bang dat er teveel op lag (mevrouw wilde perse een pizza tonijn) een idd de pizza brak en moest in twee stukken op de schep en op de pizza steen. Ook deze pizza was na een minuut of 10 klaar en ondanks dat hij in twee stukken was gebroken was de smaak er niet minder om
.
Als laatste was ik aan de beurt, makkelijk op de schep en op de bbq en na een dikke 10 minuten weer makkelijk op de schep.
Al met al ben ik voor een eerste keer zeer tevreden, de pizza's smaakten prima en als ik zo in het zonnetje lekker met de bbq bezig kan zijn met een drankje erbij hoor je mij niet klagen hoor.
Ik weet nu al wat er de volgende keer met de restjes pulled pork gaat gebeuren
Gisteren hier in een post nog wat tips gevraagd (en gekregen

Bij de Makro had ik een zak pizzadeeg bollen gekocht (zelf deeg maken ga ik me later nog wel aan wagen) de gewenste toppings voor iedereen lagen klaar dus einde van de middag de bbq aan en naar de 250 graden gebracht, pizzasteen erop om op temperatuur te laten komen en ondertussen stond deze jongen de pizzadeeg bollen om te toveren in wat de pizza's zouden worden. En al zeg ik het zelf, voor een eerste keer viel het me niet tegen.
De eerste was voor dochterlief, hij ging makkelijk op de pizza schep een net zo makkelijk op de steen. Ik moest mezelf inhouden om niet steeds de bbq te openen om te kijken maar na een minuut of 10 zagen we door de bovenkant dat de pizza zo goed als klaar was
Niet veel later ging de pizza makkelijk op de schep en zo op het bord van mijn dochter.
Terwijl die zat te smullen ging de pizza van mijn vrouw er op een dat ging iets minder soepel. Ik was al bang dat er teveel op lag (mevrouw wilde perse een pizza tonijn) een idd de pizza brak en moest in twee stukken op de schep en op de pizza steen. Ook deze pizza was na een minuut of 10 klaar en ondanks dat hij in twee stukken was gebroken was de smaak er niet minder om

Als laatste was ik aan de beurt, makkelijk op de schep en op de bbq en na een dikke 10 minuten weer makkelijk op de schep.
Al met al ben ik voor een eerste keer zeer tevreden, de pizza's smaakten prima en als ik zo in het zonnetje lekker met de bbq bezig kan zijn met een drankje erbij hoor je mij niet klagen hoor.
Ik weet nu al wat er de volgende keer met de restjes pulled pork gaat gebeuren
