rhoutgraaf
Tondelzoeker
- Berichten
- 14
Gisteren was het zover. Alles in huis gehaald voor een heerlijk dagje low & slow op mijn nieuwe grill. Pulled Pork stond er op de agenda. Doordat alles nog vrij nieuw voor me was, ben ik vaak vergeten foto's te maken. Blijkbaar was ik zo bezig met de bereidingswijze en de grill dat ik vergat alles te documenteren. Memo voor de volgende keer.
Vrijdagavond had ik vrij veel te trimmen. Aanvankelijk dacht ik dat ik met de fatcap te maken had, maar de laag was zo dik dat ik denk dat dit huid is geweest.
Na het trimmen de rub er over gestrooid en het vlees gevacumeerd terug gestopt in de koelkast tot de volgende dag.
De volgende dag om 8:00 begonnen. Wokkels in de Joe en branden maar.
Ik heb voor deze bereiding gekozen voor de Sloroller in plaats van de normale deflector plates. Ik hoor er veel goede verhalen over en ik had hem toch liggen, dus ik moet gedacht hebben 'waarom niet?'.
Mijn plan was om hem niet in te pakken gedurende de bereiding. Echter, rond half 9 's avonds begon de ongeduld toe te slaan en heb ik hem toch ingepakt. De 'stall' begon rond 15:00 uur en duurde tot zeker 20:00 uur, waarna ik dus besloten heb om hem in te pakken. Na het inpakken steeg de temperatuur en bij 88 graden heb ik hem er af gehaald. Resultaat: super, super, super mals vlees. Het pullen ging zeer gemakkelijk en ook het bot kreeg ik zonder al te veel moeite uit het vlees.
Een ervaring rijker. Ik vond het enorm leuk om te doen en de volgende sessie gaat snel volgen. Ik heb nog wat baby back ribs in de vriezer liggen, dus dat komt goed.
Wel wil ik twee dingen de volgende keer anders doen. Ik vond het tijdens de bereiding moeilijk om de temperatuur stabiel te krijgen, zoals ook te zien is in de grafiek. Ik heb hem vrijwel de hele bereiding in de goede 'zone' weten te behouden, maar ik bleef toch constant bij sturen. Ben ik te zenuwachtig en moet ik de grill gewoon laten gaan, of doe ik iets verkeerd?
Het volgende punt is dat ik de pulled pork de volgende keer graag meer smaak mee zou willen geven. Het vlees is echt super mals, maar de smaak ontbreekt een beetje. Ik had meer verwacht van de rub, maar blijkbaar zal ik de volgende keer toch moeten glazen of gaan moppen.

Na het trimmen de rub er over gestrooid en het vlees gevacumeerd terug gestopt in de koelkast tot de volgende dag.
De volgende dag om 8:00 begonnen. Wokkels in de Joe en branden maar.
Ik heb voor deze bereiding gekozen voor de Sloroller in plaats van de normale deflector plates. Ik hoor er veel goede verhalen over en ik had hem toch liggen, dus ik moet gedacht hebben 'waarom niet?'.
Mijn plan was om hem niet in te pakken gedurende de bereiding. Echter, rond half 9 's avonds begon de ongeduld toe te slaan en heb ik hem toch ingepakt. De 'stall' begon rond 15:00 uur en duurde tot zeker 20:00 uur, waarna ik dus besloten heb om hem in te pakken. Na het inpakken steeg de temperatuur en bij 88 graden heb ik hem er af gehaald. Resultaat: super, super, super mals vlees. Het pullen ging zeer gemakkelijk en ook het bot kreeg ik zonder al te veel moeite uit het vlees.
Een ervaring rijker. Ik vond het enorm leuk om te doen en de volgende sessie gaat snel volgen. Ik heb nog wat baby back ribs in de vriezer liggen, dus dat komt goed.
Wel wil ik twee dingen de volgende keer anders doen. Ik vond het tijdens de bereiding moeilijk om de temperatuur stabiel te krijgen, zoals ook te zien is in de grafiek. Ik heb hem vrijwel de hele bereiding in de goede 'zone' weten te behouden, maar ik bleef toch constant bij sturen. Ben ik te zenuwachtig en moet ik de grill gewoon laten gaan, of doe ik iets verkeerd?
Het volgende punt is dat ik de pulled pork de volgende keer graag meer smaak mee zou willen geven. Het vlees is echt super mals, maar de smaak ontbreekt een beetje. Ik had meer verwacht van de rub, maar blijkbaar zal ik de volgende keer toch moeten glazen of gaan moppen.