- Berichten
- 46
Vandaag voor de derde keer de nieuwe kamado aangestoken. Voor de eerste keer echt wat nieuws namelijk Amerikaanse stijl gerookte kippendijen. Recept uit het boek Hete kolen compleet.
Gisteren de rub al gemaakt en de karbonades ingewreven en vanavond na mijn werk de Q aangestoken. Net nieuwe marabu houtskool binnen gekregen dus die gelijk gebruikt, bovenin nog wat grote brokken die over waren van de vorige sessie. Aangestoken met 1 hotspot en daarna een chunck kersenhout er in. Het duurde best wat langer voordat de ca 130 graden bereikt was, dat was voor mij wel een bewijs dat het echt verschil maakt met hoe je met een kamado omgaat, met luchtschuiven maar ook de manier van aansteken.
Ook voor het eerst dus het hitteschild gebruikt. Een halve had ik ingepakt en een halve met een lekbak erop.
Het ging al snel roken dus de kippetjes erop, een thermometer met alarm erin en afwachten. Af en toe iets bij regelen maar dat ging super makkelijk. Intussen aardappelen en boontjes gekookt en na een uurtje was alles tegelijk klaar. Het was echt weer heerlijk, en dat terwijl ik helemaal niet zo van kip hou met die botten en vellen. Maar dit? Super!
Ben nog steeds blij met mijn aankoop, en het lukt allemaal zo goed tot nu toe!
Gisteren de rub al gemaakt en de karbonades ingewreven en vanavond na mijn werk de Q aangestoken. Net nieuwe marabu houtskool binnen gekregen dus die gelijk gebruikt, bovenin nog wat grote brokken die over waren van de vorige sessie. Aangestoken met 1 hotspot en daarna een chunck kersenhout er in. Het duurde best wat langer voordat de ca 130 graden bereikt was, dat was voor mij wel een bewijs dat het echt verschil maakt met hoe je met een kamado omgaat, met luchtschuiven maar ook de manier van aansteken.
Ook voor het eerst dus het hitteschild gebruikt. Een halve had ik ingepakt en een halve met een lekbak erop.
Het ging al snel roken dus de kippetjes erop, een thermometer met alarm erin en afwachten. Af en toe iets bij regelen maar dat ging super makkelijk. Intussen aardappelen en boontjes gekookt en na een uurtje was alles tegelijk klaar. Het was echt weer heerlijk, en dat terwijl ik helemaal niet zo van kip hou met die botten en vellen. Maar dit? Super!
Ben nog steeds blij met mijn aankoop, en het lukt allemaal zo goed tot nu toe!