- Berichten
- 12
Ik ben nog een beetje kennis aan het maken met mijn nieuwe kamado. We gaan een weekendje naar zee en ik dacht dat het wel lekker zou zijn om wat broodjes pulled pork mee te nemen 'voor onderweg'. Voor de eerste keer maar gekozen voor de 'snelle' pulled pork volgens NosKos. Mooie procureur gehaald bij de lokale boer, lekker gekruid met een rub, kamado op 120 graden, paar appel chunks tussen het houtskool en gaan. Vandaag de SloRoller van KJ erin om te kijken of dat goed werkt.
Hij lag er op het rooster van ruim 60cm wel wat 'eenzaam' bij:
De planning moet ik volgende keer wat beter doen want dat ging niet helemaal volgens het recept. Na 5 uur zou je moeten inpakken maar toen zat ik met mijn twee kleine mannen op de mountainbike en uiteindelijk kreeg hij pas na 6,5 uur zijn jasje aan. Ik heb vorig jaar een Meater kado gekregen en dat is toch wel heel makkelijk, kan af en toe de temperatuur in de gaten houden op de fiets! Kerntemperatuur uiteindelijk op 90 graden maar toen vond ik hem nog wat te 'stevig'. Bij 94 heb ik hem er af gehaald en een uurtje laten rusten. Uit elkaar getrokken en afgemaakt met wat bbq saus.
Mijn kleine carnivoren gingen gelijk in de aanval en waren niet meer te stoppen. De boel snel ingepakt voor de volgende dag. Geen idee of die SloRoller iets heeft toegevoegd maar het vlees was super mals met een heerlijk rooksmaakje!
Hij lag er op het rooster van ruim 60cm wel wat 'eenzaam' bij:
De planning moet ik volgende keer wat beter doen want dat ging niet helemaal volgens het recept. Na 5 uur zou je moeten inpakken maar toen zat ik met mijn twee kleine mannen op de mountainbike en uiteindelijk kreeg hij pas na 6,5 uur zijn jasje aan. Ik heb vorig jaar een Meater kado gekregen en dat is toch wel heel makkelijk, kan af en toe de temperatuur in de gaten houden op de fiets! Kerntemperatuur uiteindelijk op 90 graden maar toen vond ik hem nog wat te 'stevig'. Bij 94 heb ik hem er af gehaald en een uurtje laten rusten. Uit elkaar getrokken en afgemaakt met wat bbq saus.
Mijn kleine carnivoren gingen gelijk in de aanval en waren niet meer te stoppen. De boel snel ingepakt voor de volgende dag. Geen idee of die SloRoller iets heeft toegevoegd maar het vlees was super mals met een heerlijk rooksmaakje!