Hierbij het vervolg van dit bericht.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15813.0
Afgelopen weekend de Q weer aangestoken. Gerookte kipfilet was hierbij het doel!
hierbij het recept. gedaan voor 3 kipfilets. (achteraf veeeeeel te weinig kip!!! zoooooo lekker!!!)
-2,5 liter water
-30gr suiker
-150gr zout
-15gr peperkorrels
-5gr pimentkorrels
-22gr koriander
-1 theelepel bicarbonate
-appelhout

zaterdag ochtend begonnen met alles in een pan te doen en te laten koken.

ik had alle tijd dus heb deze laten afkoelen tot in de avond.

toen de kipfilet ge?njecteerd. en in de pan gedaan en in de koelkast.

de volgende dag uit pan. afgedept en even laten luchtdrogen.


ik ga dit doen met de smokenator dus 12 kolen in mijn mini starter


en op de Q

tussendoor maar even de vuur korf aangezet. beetje de schuur opruimen.

na een paar uur en de goede temp gehaald te hebben lagen ze er zo bij.



en toen het moment...... het aansnijden!! en hopen dat het niet droog is....



in ??n woord: HEERRLLIIJKKK!!!
totaal niet droog. heerlijke rooksmaak. licht zoutig.
zoals ik net al zei... spijt dat ik er maar 3 gedaan heb. maar dit ga ik dit jaar nog wel een keer doen.!
bedankt voor het kijken.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15813.0
Afgelopen weekend de Q weer aangestoken. Gerookte kipfilet was hierbij het doel!
hierbij het recept. gedaan voor 3 kipfilets. (achteraf veeeeeel te weinig kip!!! zoooooo lekker!!!)
-2,5 liter water
-30gr suiker
-150gr zout
-15gr peperkorrels
-5gr pimentkorrels
-22gr koriander
-1 theelepel bicarbonate
-appelhout

zaterdag ochtend begonnen met alles in een pan te doen en te laten koken.

ik had alle tijd dus heb deze laten afkoelen tot in de avond.

toen de kipfilet ge?njecteerd. en in de pan gedaan en in de koelkast.

de volgende dag uit pan. afgedept en even laten luchtdrogen.


ik ga dit doen met de smokenator dus 12 kolen in mijn mini starter


en op de Q

tussendoor maar even de vuur korf aangezet. beetje de schuur opruimen.

na een paar uur en de goede temp gehaald te hebben lagen ze er zo bij.



en toen het moment...... het aansnijden!! en hopen dat het niet droog is....



in ??n woord: HEERRLLIIJKKK!!!
totaal niet droog. heerlijke rooksmaak. licht zoutig.
zoals ik net al zei... spijt dat ik er maar 3 gedaan heb. maar dit ga ik dit jaar nog wel een keer doen.!
bedankt voor het kijken.