- Berichten
- 46
Jaren geleden zonder enige kennis van zaken op een lucht lekke, goedkope barbecue pulled pork proberen te maken. Kon niet mis gaan dacht ik, in een aluminium bakje, en 6 uur later is het klaar.
Nou die was dus gecremeerd en gortdroog.
Nu heb ik een mooie kamado en een en ander gelezen dus poging 2.
Ik zat een beetje met de planning, want van oorsprong analist ben ik gewend instructies nauwkeurig op te volgen en 4 tot 8 uur marineren en daarna nog minimaal 8 uur voor het helemaal klaar is, dat vraagt heel vroeg beginnen. Gelukkig kon Noskos himself me geruststellen dat ik echt wel wat langer van te voren kon injecteren en rubben en dan 's morgens op de barbecue.
Dus gisteren morgen de voorbereidingen gedaan en het vlees in de koelkast gelegd. Ik twijfelde alleen vanaf welke kant ik geinjecteerd had dus heb hem tussendoor 2 keer nog omgedraaid omdat er veel vocht in het plastic zat.
Vanmorgen op hoop van zegen de plekken waar de rub verdwenen was nog even bijgerubt en al vroeg de bbq aan. Het duurde alleen best lang voor hij op temperatuur was, ik was te voorzichtig om hem niet te hoog te krijgen denk ik.
Toen hij er eindelijk op lag wilde mijn dochter met me naar ikea. Gelukkig vond ik mijn zoons bereid om de temperatuur in de gaten te houden, en ik zou maar een uurtje of anderhalf wegblijven.
3 uur later was ik weer thuis en stond de temperatuur keurig op 120 graden.
Kort daarna was het tijd voor de glaze. Mooie timing!
De rest van de stappen gingen ook goed, alleen kwam er op het laatst maar weinig vocht uit de folie voor de eindsaus.
Nadat de pork uit de bbq was heb ik hem opgestookt om nog een paar worstjes te bakken. Intussen stond ik met afbak stokbrood in mijn handen voor de oven en bedacht ik: waarom moet ik de oven aan gaan zetten terwijl de bbq naar dezelfde temperatuur gaat.
Dus broodjes beetje nat gemaakt en op de bbq.
Alleen ging dat iets te hard, ineens rook ik brood maar toen was de onderkant al te donker.
Nieuwe poging: ik had 1 helft van de plate setter laten liggen alleen het rooster was daar nog erg vies van de pp. Stukje aluminium folie erop, broodjes beetje nat en een wekker op 5 minuten. Even omgedraaid en perfecte stokbroodjes.
Geniet van de foto's.
Nou die was dus gecremeerd en gortdroog.
Nu heb ik een mooie kamado en een en ander gelezen dus poging 2.
Ik zat een beetje met de planning, want van oorsprong analist ben ik gewend instructies nauwkeurig op te volgen en 4 tot 8 uur marineren en daarna nog minimaal 8 uur voor het helemaal klaar is, dat vraagt heel vroeg beginnen. Gelukkig kon Noskos himself me geruststellen dat ik echt wel wat langer van te voren kon injecteren en rubben en dan 's morgens op de barbecue.
Dus gisteren morgen de voorbereidingen gedaan en het vlees in de koelkast gelegd. Ik twijfelde alleen vanaf welke kant ik geinjecteerd had dus heb hem tussendoor 2 keer nog omgedraaid omdat er veel vocht in het plastic zat.
Vanmorgen op hoop van zegen de plekken waar de rub verdwenen was nog even bijgerubt en al vroeg de bbq aan. Het duurde alleen best lang voor hij op temperatuur was, ik was te voorzichtig om hem niet te hoog te krijgen denk ik.
Toen hij er eindelijk op lag wilde mijn dochter met me naar ikea. Gelukkig vond ik mijn zoons bereid om de temperatuur in de gaten te houden, en ik zou maar een uurtje of anderhalf wegblijven.
3 uur later was ik weer thuis en stond de temperatuur keurig op 120 graden.
Kort daarna was het tijd voor de glaze. Mooie timing!
De rest van de stappen gingen ook goed, alleen kwam er op het laatst maar weinig vocht uit de folie voor de eindsaus.
Nadat de pork uit de bbq was heb ik hem opgestookt om nog een paar worstjes te bakken. Intussen stond ik met afbak stokbrood in mijn handen voor de oven en bedacht ik: waarom moet ik de oven aan gaan zetten terwijl de bbq naar dezelfde temperatuur gaat.
Dus broodjes beetje nat gemaakt en op de bbq.
Alleen ging dat iets te hard, ineens rook ik brood maar toen was de onderkant al te donker.
Nieuwe poging: ik had 1 helft van de plate setter laten liggen alleen het rooster was daar nog erg vies van de pp. Stukje aluminium folie erop, broodjes beetje nat en een wekker op 5 minuten. Even omgedraaid en perfecte stokbroodjes.
Geniet van de foto's.