BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste gelukte pulled pork!

 

Chrisje72

Sprokkelaar
Berichten
46
Jaren geleden zonder enige kennis van zaken op een lucht lekke, goedkope barbecue pulled pork proberen te maken. Kon niet mis gaan dacht ik, in een aluminium bakje, en 6 uur later is het klaar.
Nou die was dus gecremeerd en gortdroog.
Nu heb ik een mooie kamado en een en ander gelezen dus poging 2.
Ik zat een beetje met de planning, want van oorsprong analist ben ik gewend instructies nauwkeurig op te volgen en 4 tot 8 uur marineren en daarna nog minimaal 8 uur voor het helemaal klaar is, dat vraagt heel vroeg beginnen. Gelukkig kon Noskos himself me geruststellen dat ik echt wel wat langer van te voren kon injecteren en rubben en dan 's morgens op de barbecue.
Dus gisteren morgen de voorbereidingen gedaan en het vlees in de koelkast gelegd. Ik twijfelde alleen vanaf welke kant ik geinjecteerd had dus heb hem tussendoor 2 keer nog omgedraaid omdat er veel vocht in het plastic zat.
Vanmorgen op hoop van zegen de plekken waar de rub verdwenen was nog even bijgerubt en al vroeg de bbq aan. Het duurde alleen best lang voor hij op temperatuur was, ik was te voorzichtig om hem niet te hoog te krijgen denk ik.
Toen hij er eindelijk op lag wilde mijn dochter met me naar ikea. Gelukkig vond ik mijn zoons bereid om de temperatuur in de gaten te houden, en ik zou maar een uurtje of anderhalf wegblijven.
3 uur later was ik weer thuis en stond de temperatuur keurig op 120 graden.
Kort daarna was het tijd voor de glaze. Mooie timing!
De rest van de stappen gingen ook goed, alleen kwam er op het laatst maar weinig vocht uit de folie voor de eindsaus.
Nadat de pork uit de bbq was heb ik hem opgestookt om nog een paar worstjes te bakken. Intussen stond ik met afbak stokbrood in mijn handen voor de oven en bedacht ik: waarom moet ik de oven aan gaan zetten terwijl de bbq naar dezelfde temperatuur gaat.
Dus broodjes beetje nat gemaakt en op de bbq.
Alleen ging dat iets te hard, ineens rook ik brood maar toen was de onderkant al te donker.
Nieuwe poging: ik had 1 helft van de plate setter laten liggen alleen het rooster was daar nog erg vies van de pp. Stukje aluminium folie erop, broodjes beetje nat en een wekker op 5 minuten. Even omgedraaid en perfecte stokbroodjes.
Geniet van de foto's.

70df6028da42fcb3bf02fab3a721bd54.jpg
c14f2a0049fbc95f9ddf68fcc0939d33.jpg
5958726bf905e969e8678077b3448e23.jpg
38d3ac0fccac2d841c0fdd39444695ae.jpg
8bf688f054bdd37dfa3996150ef4a0d2.jpg
319c570f4196230c932bd94b67b59f5a.jpg
e316ebc311c4759612061ea81412df83.jpg
108075a478c9c1b777b64db3ef0f86e7.jpg
d5c07d721e5a670673668c216a2a26e1.jpg
 
nou, dat ziet eruit als een prima broodje pulled pork!

Lekker bezig geweest en nog wat geleerd ook.

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Mooi resultaat. Erg lekker.
 
Lekker hoor 👍🏻.
Gefeliciteerd al vast met 🐷(denk wel dat je hem krijgt)
 
Ja als er nog een foto bij moet van de hele geplukte pork, die kon er niet meer bij, max is 9 in tapatalk, maar bij dezen:
43f6ed663aa2b2a50e921d36f71c960c.jpg
 
Mooie PP, ziet er smakelijk uit, hier zijn schijfjes augurk als topping favoriet
Gefeliciteerd met je Knor.
 
Leuk verslag, en fijn dat je zoons zo bedreven zijn om de temperatuur constant te houden. Gefeliciteerd met je knor
 
Ziet er prima uit!! Mooie tweede en vast niet de laatste poging! Gefeliciteerd met je knor
 
Mooi dat het gelukt is. Gefeliciteerd met je🐷
 
Dat is een fijn broodje PP geworden, gefeliciteerd met je knorretje (y)
 
proficiat met je knor !
 
Van harte met je 🐷 ziet er top uit!
 
Proficiat met de knorrie award.
PP, is altijd kort lekker. 🤣😂
 
Lekker hoor
Gefeliciteerd met je sticker
 
Terug
Bovenaan Onderaan