- Berichten
- 891
Omdat mijn schoonvader op zijn verjaardag wel eens brisket wilde eten, mocht ik aan de slag. Aangezien ik dit nog niet eerder had klaar gemaakt besloten om een proefstuk te maken. Na lang zoeken naar recepten uiteindelijk (uiteraard) uitgekomen bij het Noskos recept. Na de pulled pork met dry rub weer eens iets anders, een slather. De droge specerijen gemengd met mosterd en worchestershire saus. Deze op de brisket gesmeerd.
Het viel me wel op de de slather uit het recept nogal dik was, dus nog een scheutje worchestershire toegevoegd.
Aangezien brisket een lange tijd nodig heeft, en ik toch om vijf uur wakker was, alles in de ochtend rustig voorbereid en om 07:00 de brisket op het rooster gelegd.
Tussen de kolen twee stukken appel hout voor extra rook.
Temperatuur van de UDS op 110 graden regelen en klaar voor een lange zit tot het klaar is....
Na een uur zat de temperatuur al op 66 graden, maar zit op dit moment in de zone.
Nu hopen dat dit nog even aan houdt, aangezien mijn schoonvader er vanavond pas is om te proeven.
Ik heb wel een koelbox klaar staan om het vlees te laten rusten en warm houden dus mocht het te vroeg zijn, is dit geen ramp. Maar ik hoop niet dat de temperatuur straks weer gaat stijgen en ik om 11:00 al klaar ben.... maar ik heb met pulled pork ook bijna elke keer al gedacht dat het sneller ging dan verwacht....
Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Het viel me wel op de de slather uit het recept nogal dik was, dus nog een scheutje worchestershire toegevoegd.
Aangezien brisket een lange tijd nodig heeft, en ik toch om vijf uur wakker was, alles in de ochtend rustig voorbereid en om 07:00 de brisket op het rooster gelegd.
Tussen de kolen twee stukken appel hout voor extra rook.
Temperatuur van de UDS op 110 graden regelen en klaar voor een lange zit tot het klaar is....
Na een uur zat de temperatuur al op 66 graden, maar zit op dit moment in de zone.
Nu hopen dat dit nog even aan houdt, aangezien mijn schoonvader er vanavond pas is om te proeven.
Ik heb wel een koelbox klaar staan om het vlees te laten rusten en warm houden dus mocht het te vroeg zijn, is dit geen ramp. Maar ik hoop niet dat de temperatuur straks weer gaat stijgen en ik om 11:00 al klaar ben.... maar ik heb met pulled pork ook bijna elke keer al gedacht dat het sneller ging dan verwacht....





Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk