BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BCC hier op het forum.

 
 

Ray

Kooltjesharker
Berichten
146
"schat"...ja..zullen we vanavond bbc eten?..goed..

Omdat het wel weer een tijd geleden was dat ik een bcc had gemaakt , dacht ik vandaag is wel een mooi moment. Ook met het oog op de befaamde tokkie badge  ;)
Een lekkere mooi kip was zo gekocht , en daar ligt ze dan...helemaal naakt.


Naakt...wachtend op een simpel, maar lekker jasje.


Ik heb gekozen voor een basis rub zonder fratsen.



Even lekker inmasseren...dit keer met een paar latexhandschoenen.


Die kan even marineren , tijd om de Weber OTP57 aan te steken.

Ik heb vandaag een zak cocos briketten gekocht , puur om te vergelijken met hetgeen wat ik normaal stook.



De kolen branden en zijn verdeeld , madam mag met een blik hertog jan in d'r achterste plaatsnemen op de troon.



De temp rond de 180/190 graden gehouden, en wachten met een lekker biertje.


De vleesprobe ging gestaag naar de 77 graden , maar vond de BCC nog vrij bleek, dus nog even door laten gaan.
Inmiddels waren de krulpatatjes al klaar en dochterlief zat al te wachten op haar "kippie"

Ondanks de bleke kleur was de bbq goed sappig en lekker mals.
Het eindresultaat :



En als de kachel dan toch nog even aanstaat kan je net zo goed nog een chocoladecake erop maken...als toetje.



Zo , toch weer een lekker maaltijd gehad.

greetz Ray







 
lekker , gefeliciteerd met kippetje en ja als het vuur nog warm is.........  ;)
 
Welkom bij de tokkies!
Mooi kippetje hoor!
 
ben gek op kip, welkom bij de tokkies
 
Gefeli met je tok
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Welkom bij de tokkies, die cake als toetje is ook een goed idee B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan