- Berichten
- 338
Baconday… tuurlijk wilde ik daar een keer aan mee doen en hoe kan het dan ook anders dan een lekker stuk buikspek van 1,7kg om te toveren in een goed stuk bacon.
Allereerst vorige week een stuk buikspek in suiker en colorozo zout vacuum getrokken, en dit elke dag een keertje omgedraaid in de koelkast.
Gister deze uit de vacuüm zak gehaald en afgespoeld zodat hij een nachtje onafgedekt in de koelkast terug mocht.
Vanmorgen was ik vroeg wakker dus ik dacht we mogen eindelijk los het is baconday!
Vroeg de big joe aangestoken lekker met wat chunk’s appelhout en buikspek erop.
De buikspek begon al een lekker kleurtje te krijgen en de buren riepen: ben je paling aan het roken
die hadden gelijk honger.
Bij een kern van ongeveer 68 graden vond ik hem prima, en mag de bacon een dagje rusten zodat we morgen lekker plakken bacon kunnen snijden.
Iedereen een fijne bacon day en bedankt voor het lezen!
Allereerst vorige week een stuk buikspek in suiker en colorozo zout vacuum getrokken, en dit elke dag een keertje omgedraaid in de koelkast.
Gister deze uit de vacuüm zak gehaald en afgespoeld zodat hij een nachtje onafgedekt in de koelkast terug mocht.
Vanmorgen was ik vroeg wakker dus ik dacht we mogen eindelijk los het is baconday!
Vroeg de big joe aangestoken lekker met wat chunk’s appelhout en buikspek erop.
De buikspek begon al een lekker kleurtje te krijgen en de buren riepen: ben je paling aan het roken

Bij een kern van ongeveer 68 graden vond ik hem prima, en mag de bacon een dagje rusten zodat we morgen lekker plakken bacon kunnen snijden.
Iedereen een fijne bacon day en bedankt voor het lezen!
Laatst bewerkt: