BasBQ
Beef en Steak

mijn bierfust UDS

Goeden dag

het heeft even geduurt maar de UDS is klaar

s3q2au.jpg


afgelopen weekend voor het eerst de starter gevuld met  briketten en flink laten roken, dit om de dichtheid van de deksel te testen.
Ging goed, met open schoorsten weinig lekkage.

hierna de kolenmand voor 3/4 gevuld en een paar gloeiende briketten erbij
na een half uur was de rooster temperatuur op 115?, alle kranen voor de helft gesloten.
schoorsteen open, geen water op het hitte schild

de volgende 5 uren bleef de temperatuur tussen 115 en 120 graden
hierna zakte het , 2 van de 3 kranen open gezet waarna de temp steeg naar 125?

al met al kan ik tevreden zijn denk ik.

volgende dag de mand weer gevuld en alle lucht toevoer geheel open gelaten
de rooster temp ging snel naar de 175? , lucht dicht en de temp ging vlot naar 125?

de eerste kipsate erop , ging goed een iets andere smaak dan op de open grill

komend weekend gaat het eerste vlees erop met wat rookhout

groet

Fred



 
die is mooi geworden B-).
en nu vele sessie s zodat ie mooi mat zwart word van binnen :D
 
Maar dit kun je toch echt geen UDS meer noemen. Wauw!!  =D>
 
Mooi hoor
 
dit mag je geen ugly drum smoker meer noemen, dit is een prachtig stukje vakwerk! erg mooi gemaakt!
 
Die is cool man, lijkt wel een robot.


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
Wat een mooie smoker !
Vak werk. :D

Maar heb je geen zonnebril nodig als de zon er op schijnt? =)) !
 
godenmiddag

aller eerst een voorspoedig 2017 met veel grill plezier toegewenst!!

na wel een hele lange pauze hier dan toch een upgrade van mijn UDS

eerst een vultrechter gemaakt om rookhout en/of hete kolen na te vullen

29yfpfo.jpg


verder een draaispit besteld
34dkf3d.jpg


http://i66.tinypic.com/2467yu0.jpg[/IMG

[IMG]http://i67.tinypic.com/2vwwsnp.jpg

een tussenschot in de kolenmand zorgt ervoor dat de kolen mooi in het rond kunnen brandem

2iblxjk.jpg


nog twee haken om het hete hitte schild eruit te kunnen halen


2jg6q2q.jpg


 
er gaat dus duidelijk iets niet goed met de foto?s, sorry 

post mijn foto?s via Tinypic en dat ging altijd goed, mischien kan de moderator helpen  :D

heb inmiddels een porchetta, varkens ribstuk en met kerst een kalkoen klaar gemaakt , best goed gelukt al zeg ik zelf

als het weer lukt met de foto?s zal ik een kort bericht plaatsen.

hier alvast de kolenmand met trenschot

2vwwsnp.jpg


mvg
Fred

 
Hoi Fred.
Toch wel mooie duidelijke foto's maar ik vat hem nog niet helemaal.
Kan je (in het kort natuurlijk ;) ) de functie en werking van het door jou in de kolenmand geplaatste tussenschot uitleggen?
B.v.d.

Grts,  Hans.
 
Hallo Hans,

Ik vul de mand ca 3/4 met koude kolen en houtsnippers, dan een 1/4 starter gloeiende kolen naast 1 kant van het schot

Nu gaan de kolen langzaam naar 1 kant opbranden ipv van baar 2 kanten tergelijke  tijd.

Duidelijk en kort genoeg?  :)

Groet
Fred

 
Fred58 zei:
Hallo Hans,

Ik vul de mand ca 3/4 met koude kolen en houtsnippers, dan een 1/4 starter gloeiende kolen naast 1 kant van het schot

Nu gaan de kolen langzaam naar 1 kant opbranden ipv van baar 2 kanten tergelijke  tijd.

Duidelijk en kort genoeg?  :)

Groet
Fred



Duidelijk, je maakt er zo een soort dikke snake van. :) !
Dank voor je uitleg.

Grts,    Hans.
 
SUPER !!!!!!


Eerste fotos deden me danken aan die kleine robot in star wars  :D

Topding isset geworden.



Steve


 
Zit dat onderste gedeelte los, zodat je makkelijk kunt schoonmaken?
Boven alles een prachtig ding!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan