B
BRESZ
Gast
Hallo allemaal na het lezen van diverse topics, een ton(netje) opgehaald om die te gaan ombouwen naar een BBQ.:-D
we beginnen klein met een 60ltr ton. De plannen zijn er de voorbeelden ook, nu nog wat tijd zien te vinden en dan gaan we hier de vorderingen op het forum plaatsen.
Als eerste de ton goed schoongemaakt de afgelopen 2 avonden en dan vanavond de fik er goed in. eerst geprobeerd een gat ergens bijna onderin te maken, en ja hoor een goed begin, 2 accu's leeg
dus toch met een half gat wel de fik er in. Hieronder een aantal foto's van dit mooie gebeuren
Tja vuurtje stoken blijft toch mooi hoor.
het vuur net aangestoken
het brand al behoorlijk
heerlijk en zo lekker warm
OEPS:shock: das wel erg warm (is dat wel goed???)
voor de binnenkant kolenton en opvang
Maar nu een aanvulling die ook in eventueel een andere ton kan worden gebruikt, dus hopelijk niet voor niets.
deze zullen velen bekend voor komen en mijn dank voor diegenen die dit gedeeld hebben.
de bekende schalen
en als laatste de 2 schalen in elkaar
zo dit ging lekker, eventjes doorpakken en zweten maar dan lijkt het ook wat.
oude Ton heeft naar bleek later niet schadelijke inhoud gehad maar toch maar weggegooid omdat dat toen niet bekend was.
Zo, met nieuwe ton, maar helaas te weinig tijd.
Met dank aan Buell.
De Nieuwe TON
Binnenzijde, ziet er echt super uit
Ook de deksel is mooie schoon
hele weekend helaas druk maar toch ff boortje opgehaald (bedankt Broer)
en toch even snel gaten in as opvang groter gemaakt
daarna tonnetje in de fik gisteravond
en na paar uurtjes en heel veel schoon hout verder nog even lekker smeulen
Zo en nu de 1ste test met onze kleine UDS
ivm het mooie weer wel alvast wat klaar was gebruikt, en wij vonden de resultaten geweldig.
aansteken van de ton:
hmm lijkt goed te gaan
de eerste stukjes vlees na 2 minuten omgedraaid
lekkere gloed onderin, oh ja de kranen zitten nog niet goed, kwam wat plaatjes/moeren te kort en die hadden ze niet bij de bouwmarkt
wat briketten erbij na 2 uur Q-en, en toen de biefstukjes erop, alle 2 de kanten ongeveer 2 minuten en hij was heerlijk.
en als laatste voor nu, de speklapjes, heerlijk duurde iets langer maar waren toen ook lkkr knapperig en niet zwart.
Al met al heel erg tevreden met het resultaat zover.
Nu binnenkort de puntjes op de I zetten.
1) RVS schroeven voor kleinere rooster boren en plaatsen
2) kranen onderin goed vastzetten
3) op jacht naar deksel, of deksel van ton voorzien van handvat en regelbare opening
4) thermometer kopen en plaatsen (iemand idee wat de beste hoogte hiervoor is hier ben ik nog niet uit)
5) schuren en spuiten met hittebestendige verf
en daarna of tussendoor heel veel genieten van deze heerlijke UDS.
word vervolgt bresz
we beginnen klein met een 60ltr ton. De plannen zijn er de voorbeelden ook, nu nog wat tijd zien te vinden en dan gaan we hier de vorderingen op het forum plaatsen.
Als eerste de ton goed schoongemaakt de afgelopen 2 avonden en dan vanavond de fik er goed in. eerst geprobeerd een gat ergens bijna onderin te maken, en ja hoor een goed begin, 2 accu's leeg






voor de binnenkant kolenton en opvang
Maar nu een aanvulling die ook in eventueel een andere ton kan worden gebruikt, dus hopelijk niet voor niets.
deze zullen velen bekend voor komen en mijn dank voor diegenen die dit gedeeld hebben.






zo dit ging lekker, eventjes doorpakken en zweten maar dan lijkt het ook wat.
oude Ton heeft naar bleek later niet schadelijke inhoud gehad maar toch maar weggegooid omdat dat toen niet bekend was.
Zo, met nieuwe ton, maar helaas te weinig tijd.
Met dank aan Buell.
De Nieuwe TON

Binnenzijde, ziet er echt super uit

Ook de deksel is mooie schoon

hele weekend helaas druk maar toch ff boortje opgehaald (bedankt Broer)

en toch even snel gaten in as opvang groter gemaakt

daarna tonnetje in de fik gisteravond

en na paar uurtjes en heel veel schoon hout verder nog even lekker smeulen

Zo en nu de 1ste test met onze kleine UDS
ivm het mooie weer wel alvast wat klaar was gebruikt, en wij vonden de resultaten geweldig.
aansteken van de ton:

hmm lijkt goed te gaan

de eerste stukjes vlees na 2 minuten omgedraaid

lekkere gloed onderin, oh ja de kranen zitten nog niet goed, kwam wat plaatjes/moeren te kort en die hadden ze niet bij de bouwmarkt

wat briketten erbij na 2 uur Q-en, en toen de biefstukjes erop, alle 2 de kanten ongeveer 2 minuten en hij was heerlijk.

en als laatste voor nu, de speklapjes, heerlijk duurde iets langer maar waren toen ook lkkr knapperig en niet zwart.

Al met al heel erg tevreden met het resultaat zover.
Nu binnenkort de puntjes op de I zetten.
1) RVS schroeven voor kleinere rooster boren en plaatsen
2) kranen onderin goed vastzetten
3) op jacht naar deksel, of deksel van ton voorzien van handvat en regelbare opening
4) thermometer kopen en plaatsen (iemand idee wat de beste hoogte hiervoor is hier ben ik nog niet uit)
5) schuren en spuiten met hittebestendige verf
en daarna of tussendoor heel veel genieten van deze heerlijke UDS.
word vervolgt bresz