- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's,
We vinden mexicano's hier in huis een erg lekkere snack, maar om nu een doos ingevroren mexicano's te kopen en deze op de bbq te "ontdooien"...... Nee, daar zijn we niet zo van.
Niet dat de we dat niet lusten of zo, maar hee.... als koken (en met name bbq-en) je hobby is, dan maak je ze zelf!!
Een tijd geleden zag ik hier op het forum mexicano's voorbij komen.
www.bbqgenootschap.nl
Daar stond een linkje in naar het recept:
www.thebbqbastard.com
En deze week dacht ik: ik ga het toch eens maken. Ben uitgegaan van 1 kilo en een paar kleine aanpassingen die ik hieronder in de ingrediënten lijst zal vernoemen.
Ingredients
De avond ervoor het hele zaakje goed gemengd en gekneed en er mexicano's van gevormd. En dan niet van die commerciële afmetingen, nee nee.
Echte bourgondische liefhebbers formaat zeg maar
Pak ze per stuk in in vershoudfolie en leg ze terug in de koelkast om op te stijven
De volgende dag kunnen ze ca 1,5 - 2 uur L&S op een temp van ca 120gr lekker roken, blokje eik had ik erbij.
Daarna nog even afgrillen en klaar.
En natuurlijk een (niet de mooiste) foto van op het bordje:
Eindoordeel:
Het is een heel erg lekker stukje gehakt, in de vorm van een Mexicano. We gaan het zeker vaker maken.
Smaakt het als een commerciele mexicano? Nee, niet helemaal. Daarvoor miste ik iets, maar het hoeft ook niet exact naar een commerciele mexicano te smaken.
Deze is minder zout, subtieler van smaak en losser van structuur (gehakt).
Gaan we het volgende keer anders doen?
Ja. Sowieso gehakt niet meer bij de supermarkt (sorry, was ff lui met inkopen) want ik vond het nogal slap, waterig.
Even kijken wat ik er nog aan toe zou voegen (ik miste iets, weet je nog?). Daarvoor ga ik even speuren. Denk aan een snufje komijn oid.
-Edit -
Heb 3 gram komijn toegevoegd aan de ingrediënten lijst
Maar al met al: erg leuk en ook erg lekker. Het was een geslaagde sessie.
Dank voor het kijken
Rick
We vinden mexicano's hier in huis een erg lekkere snack, maar om nu een doos ingevroren mexicano's te kopen en deze op de bbq te "ontdooien"...... Nee, daar zijn we niet zo van.
Niet dat de we dat niet lusten of zo, maar hee.... als koken (en met name bbq-en) je hobby is, dan maak je ze zelf!!

Een tijd geleden zag ik hier op het forum mexicano's voorbij komen.
Mexicanos op de kamado
Vandaag weer eens een voorraadje mexicano’s gemaakt. Heb het recept op internet gevonden, was de vorige keer goed bevallen dus nu maar weer een lading gemaakt. Meteen maar mijn multi level systeem voor de bastard geprobeerd. Kan de hele procedure beschrijven, maar hierbij de link naar het...


Gerookte Mexicano – Heerlijke homemade snack - The BBQ Bastard
Benieuwd hoe je zelf een Mexicano kan maken? Met dit recept kan je alvast aan de slag! En waarom niet meteen een gerookte Mexicano?

En deze week dacht ik: ik ga het toch eens maken. Ben uitgegaan van 1 kilo en een paar kleine aanpassingen die ik hieronder in de ingrediënten lijst zal vernoemen.
Ingredients
- 1500 g ontbeende kippendijen (ik had 500gr kippengehakt)
- 500 g gemengd gehakt
- anderhalve ui (een kleine rode ui)
- anderhalve rode paprika (een halve grote paprika)
- 1.5 tl knoflookpulp (3 teentjes geperste knoflook)
- 6 El paneermeel (3 eetlepels ivm 1 kilo vlees)
- 3 tl zout of meer naar smaak (1 tl zout ivm 1 kilo vlees)
- 3 tl peper (2 tl ivm 1 kilo vlees)
- 6 el sambal oelek of meer naar smaak (3 el srirachasaus ivm geen sambal oelek hier in huis maar home made sambal)
- 3 el ketjap (1,5 el ivm 1 kilo vlees)
- 6 tl paprikapoeder of meer naar smaak (3 tl ivm 1 kilo vlees)
- 1 el jalapeno
- 3 gram komijn om te testen voor een extra smaakbeleving
De avond ervoor het hele zaakje goed gemengd en gekneed en er mexicano's van gevormd. En dan niet van die commerciële afmetingen, nee nee.
Echte bourgondische liefhebbers formaat zeg maar

Pak ze per stuk in in vershoudfolie en leg ze terug in de koelkast om op te stijven
De volgende dag kunnen ze ca 1,5 - 2 uur L&S op een temp van ca 120gr lekker roken, blokje eik had ik erbij.
Daarna nog even afgrillen en klaar.
En natuurlijk een (niet de mooiste) foto van op het bordje:
Eindoordeel:
Het is een heel erg lekker stukje gehakt, in de vorm van een Mexicano. We gaan het zeker vaker maken.
Smaakt het als een commerciele mexicano? Nee, niet helemaal. Daarvoor miste ik iets, maar het hoeft ook niet exact naar een commerciele mexicano te smaken.
Deze is minder zout, subtieler van smaak en losser van structuur (gehakt).
Gaan we het volgende keer anders doen?
Ja. Sowieso gehakt niet meer bij de supermarkt (sorry, was ff lui met inkopen) want ik vond het nogal slap, waterig.
Even kijken wat ik er nog aan toe zou voegen (ik miste iets, weet je nog?). Daarvoor ga ik even speuren. Denk aan een snufje komijn oid.
-Edit -
Heb 3 gram komijn toegevoegd aan de ingrediënten lijst
Maar al met al: erg leuk en ook erg lekker. Het was een geslaagde sessie.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: