BasBQ
Beef en Steak

Me allereerste varkensnekje pulled pork

 

RicardoFayd

Tondelzoeker
Berichten
6
Hi iedereen,

Afgelopen zondag voor het eerst pulled pork gemaakt van een varkensnek.(1,5 kilo).

Avondje van te voren ingerupt met een lokaal rubje daarna overnachten in de koelkast.

Hele nacht liggen malen over hoelaat ik het stukje op de BBQ zal leggen. Het is tenslotte maar 1,5 kilo.
Volgende morgen gestart om +/- 9:15 om vervolgens om 10:00 het nekje erop te leggen.
Temperatuur van de masterbuilt kamado was gedurende het garen 110 graden strak.

Kerntemperatuur liep op tot 65 daarna viel hij terug naar 61 toen weer door naar 70 graden.

Even kort na de start van MAX bij een kern van 70 graden het nekje ingepakt in folie. Omstreeks 17:00 was de 92 graden
bereikt. Tijd om het nekje eraf te halen en ongeveer 15 min laten rusten in geopend folie. Vervolgens 45 minuten laten
rusten in gesloten folie.

Me meisje laten pulluh met smokey BBQ erbij! Ging toch wel lastig, wellicht iets langer nog laten rusten of door garen?!??
Lekker op een broodje met coleslaw en augurkje.

Opzich wel tevreden voor de eerste keer! zullen er vast nog meer komen :cool::cool:
IMG20200816100240.jpg
IMG20200816105408.jpg
IMG20200816121801.jpg
IMG20200816122514.jpg
IMG20200816142307.jpg
IMG20200816175837.jpg
IMG20200816181006.jpg


IMG20200816095740.jpg
 
Ziet er goed uit, lekker!
Niet helemaal naar je zin? (plukken) prima reden om het snel nog een keer te maken. ;)
 
Het ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.

Had je behalve op temperatuur ook gekeken hoe soepel de temperatuur voeler je vlees in ging?
 
“Lokaal rubje”, kom je toevallig uit de buurt van Zevenbergen? Of bedoel je niet de rub op de foto?

Lekker hoor, vanavond wordt bij mij ook een 1,9kg nek geleverd. Die gaan we binnenkort ook maar weer eens maken 😊
 
Mooi resultaat
Het malen klinkt bekend voor mij 😁
 
Das een mooie geworden.
Lekker hoor
Gefeliciteerd met je sticker
 
Ziet er goed uit.
Dat malen komt me bekend voor ;)
Gefeliciteerd met de knor!
 
Dat ziet er prima uit volgende keer ook even prikken hij moet er makkelijk ingaan
Gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan