Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

Iemand een tip om de topvent MB vast te krijgen? Iedere keer als ik mijn klep open doe , gaat mijn topvent dicht. Zou het fijn vinden als ik hem gewoon kan laten staan op de stand waarop die stond.
 
Ik meen me iets te herinneren in de trent van je hele topvent een kwart slag oid draaien zodat zwaartekracht er minder vat op heeft
 
Net eens getest of de ribben rechtop kunnen in de Masterbuilt. Helaas...
Rooster zit vrij hoog. De ribben raken de dome en kan dus niet dicht.
Bij de beer can chicken had ik ook al het gevoel dat het nipt was.
Wel wat teleurgesteld... eerlijk gezegd.

- Is dit probleem opgelost met het Divide&Conquer systeem? Ligt het rooster dan wat dieper?
- Ik was niet direct van plan om het D&C systeem al aan te schaffen. Ik dacht eerst de grill expander aan te schaffen. Maar zit je dan sowieso niet tegen je dome aan te klooien?
f539bd2767adf1ceac592142068b9595.jpg
90c3bda8f77f466d37696d2bb8720939.jpg
 
Net eens getest of de ribben rechtop kunnen in de Masterbuilt. Helaas...
Rooster zit vrij hoog. De ribben raken de dome en kan dus niet dicht.
Bij de beer can chicken had ik ook al het gevoel dat het nipt was.
Wel wat teleurgesteld... eerlijk gezegd.

- Is dit probleem opgelost met het Divide&Conquer systeem? Ligt het rooster dan wat dieper?
- Ik was niet direct van plan om het D&C systeem al aan te schaffen. Ik dacht eerst de grill expander aan te schaffen. Maar zit je dan sowieso niet tegen je dome aan te klooien?
f539bd2767adf1ceac592142068b9595.jpg
90c3bda8f77f466d37696d2bb8720939.jpg
Hmm vreemd dit...
Ik heb al meerdere malen spare-ribs gemaakt en heb dit probleem nooit gehad. Kun je eens een duidelijke foto maken van je rooster setup?
Ik heb dit namelijk nog nooit gehad, sterker nog ik houd altijd veel ruimte over. Ook als ik ze op de zijkant legt.
 
Denk dat het eerder aan de grote van je kamado ligt.
 
Als ik goed kijk heb je de sloroller set voor classic 1 / 2 erin zitten? Dat ding vreet ruimte, de oude versies van kamado joe (en bij extensie dus de masterbuilt) zijn daar niet voor ontworpen. Je kan m wel gebruiken natuurlijk, maar de Classic 3 is speciaal ontworpen om dat ding te laten passen. Hogere base.

Haal die sloroller eruit en dan zou het moeten passen...
 
Ik dacht dat Masterbuilt maar 1 grootte had? Hij is volgens mij toch even groot dan de Kamado Joe Classic 1.
Hieronder foto's van de opbouw van het rooster. Er zit geen sloroller in. Het rooster steekt wel een stukje boven het vilt uit.
Het zijn wel buikribben. (St. Louis cut)

1cf885c85695c5ffb988baffaa247193.jpg
c6314cccabe394a0f9bfec90cd368c79.jpg
d0712340b4eda7ac93dd0bbfc8d61896.jpg
 
Prima setup. Denk dat je ribben wat lang zijn. Dan raken ze aan de zijkant eerder de dome
 
Standaard rooster van de MB ligt idd vrij hoog. Ik heb nu het D&C-systeem van KJ erin liggen en dan heb je meer flexibiliteit in de hoogte
 
Mijn Masterbuilt heeft nu bijna 2 jaar in mijn tuin gestaan zonder afdak oid, wel met een universele hoes erover.
Bij het schoonmaken viel me op hoe piekfijn alles er nog uit ziet. Geen spatje roest te vinden. Nu is hij ook niet heel intensief gebruikt, maar dan nog.
De enige zichtbare slijtage is een chipje van de keramische ring onder de firebox, een paar micro putjes van vonkjes op de tafeltjes en natuurlijk het vilt. Voor de kwaliteit had ik geen duurdere hoeven te kopen.
IMG_20230714_124142.jpg
IMG_20230714_124155.jpg
 
Bevalt die kap beter dan de margrietschijf?
 
Heb de smokeware er nu ook op en zeer tevreden, nadeel van de margriet vond ik het verschuiven van je instelling bij het openen van de deksel.
 
Zo doe je dat met die dop 😉

 
Terug
Bovenaan Onderaan