BasBQ
Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

De deksel is trouwens best zwaar, maar ik vind het zelf niet storend. Meer lastig als ik m'n vriendin even aan het werk moet zetten om een en ander in de gaten te houden ;)
Volgend weekend maar eens aan de bak!
Voor mij de reden om de nieuwere KJ te pakken. Heb al eens een hartverzakking gekregen met de grill guru van mijn broer, gelukkig geen schade. Kan je vertellen dat het scharnier ook een genot is op mijn BJ. Hij schijnt ook anders niet te tillen te zijn 😁.

Zal wel een kwestie van gewenning zijn, net als het burpen. Het is in ieder geval een mooi apparaat die masterbuilt, ga je lang plezier aan hebben.
 
Goede tips hier, ik heb ooit wel over burpen gelezen maar was het al weer vergeten. Heeft me bij deze weer het kwijtraken van een paar wenkbrauwen bespaard :)
 
Voor hen die nog zoeken...

Net bij de Intratuin in Duiven een uitbreiding gehaald naast de WGA, MT en GG compact, in de vorm van een Masterbuilt.

Die dingen gaan verschrikkelijk hard, maar als je nog op zoek bent, er zijn daar nog een paar beschikbaar begreep ik.
 
Hallo allemaal,

Ik maak hier even een combi topic van. Ik ben een nieuw lid op dit forum en heb mijzelf aangemeld om mee te lezen en om lekkere recepten te pikken ;)

Ik was al een tijdje in het bezit van een Kamado Joe junior, maar vond deze al snel te klein. Spijt had ik dat ik niet gelijk een groter model gekocht had! Ik had niet verwacht dat KJJ nog te kunnen verkopen maar heb toch een poging gewaagd. Binnen een dag verkocht op MP! Dat was wel even schrikken, want nu zat ik zonder Kamado 🙈 Ik had me natuurlijk al even verlekkerd aan een nieuwe, en twijfelde tussen de KJ classic, the bastard 2020 en een Masterbuilt. Ivm de Corona crisis was/is er bijna nergens voorraad, dus even live vergelijken was lastig. Uiteindelijk een dealer gevonden die op een uur rijden van mijn huis de bovengenoemde modellen had staan. Helaas geen voorraad voor een Masterbuilt, maar ik kon wel op de wachtlijst.

Gisteren waaide de parasol kapot en ik ben naar de Bauhaus in Groningen gereden om een nieuwe. Vanuit de verte zag ik ze al staan, rode Kamado’s! Dat moesten wel KJ’s zijn. En stond daar nu ook zwarte classic 2? Welnee! Het was een Masterbuilt! Trots naast z’n rode broers wachtend op iemand de hem mee naar huis zou nemen. Ik vond het gelijk een geweldig ding. Veel mooier dan z’n rode broeders (met name het onderstel vond ik mooier, en een rode had ik ook al gehad 😉) Ik ben snel naar de verkoper gelopen om te vragen of er nog voorraad was. Je zult het meemaken, sta ik te twijfelen tussen een bruine of zwarte parasol en pikt een ander snel mijn laatste Masterbuilt in.

Rekken vol Masterbuilts waren op voorraad, ik denk dat er wel 10 stonden te wachten om mee naar huis genomen te worden! Snel naar huis gereden om de aanhangwagen te halen, want zo’n doos schuif je zomaar niet achter in je stationwagon. Thuis gekomen heb ik met hulp de MB gelijk in elkaar gezet. Ben er echt enorm blij mee. Ik vind alleen de AMP firebox echt een drama. Het is net een slecht passende legpuzzel zonder instructies. Na een uur wurgen en 10 pogingen zat hij eindelijk in elkaar. Ik heb het idee dat 1 van de delen een misbaksel is, want die is zo krom als een hoepel en past echt niet lekker.

En zo komt het dus dat dit topic niet alleen een voorsteltopic is, maar ook een review van de masterbuilt en gelijk een paar foto’s van de nieuwe aanwinst:

59066110-E354-4483-816D-CF96AB963D1E.jpeg
DD34C757-BB80-48DF-9F22-A8BE23A1282C.jpeg
292411E6-2EF7-4E7E-854C-9F5FB63BC6B5.jpeg


Bedankt voor het lezen! Groeten, Jeffrey
 
Laatst bewerkt:
Veel plezier er mee. Ziet er goed uit!
Voor welke prijs staan ze daar?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi ding he? Ook ik vind de Masterbuilt mooier dan de KJ Classic. Tip voor de volgende keer: als je eerst achter elk van de 5 Firefox delen een prop keukenrol stopt, zet je daarna veel makkelijker de ring erbovenop. Ik had zelf ook een tijdje staan klungelen, maar gisteren zag ik deze tip live in de winkel. Werkte perfect! En het keukenrol verbrand later gewoon.
 
ja prachtig ding! Die tip zag ik inderdaad ook. Heb het ding helemaal vol gedrukt met karton en de delen zaten muurvast tegen de rand, maar 1 van de delen is zo krom dat de ring er niet overheen wilde vallen. Telkens stond m’n rooster aan 1 kant een cm hoger dan de andere kant. Na een hoop gepriegel toch gelukt gelukkig. Ik zet nu met stift de volgorde er maar op als ik ze verwijder om schoon te maken.
 
ja prachtig ding! Die tip zag ik inderdaad ook. Heb het ding helemaal vol gedrukt met karton en de delen zaten muurvast tegen de rand, maar 1 van de delen is zo krom dat de ring er niet overheen wilde vallen. Telkens stond m’n rooster aan 1 kant een cm hoger dan de andere kant. Na een hoop gepriegel toch gelukt gelukkig. Ik zet nu met stift de volgorde er maar op als ik ze verwijder om schoon te maken.
Met 2 mensen is het een fluitje van een cent. Op mijn big joe kostte het maar een paar min.

Je moet iemand hebben om de ring vast te houden en zorge dat er geen stenen uitvallen. De andere kan dan de stenen naar voren trekken door je vinger in het gat te steken. Ik had vooraf al een filmpje gekeken op Youtube ;). Daar werd al geadviseerd om dit met zijn 2en te doen.
 
Met 2 mensen is het een fluitje van een cent.

3 man sterk waren we 😂 hebben onze vingers stuk getrokken door de ruwe gaten heen. 1 is gewoon echt krom aan de bovenkant. Misschien stuur ik wel een berichtje naar MB met het verzoek om een andere steen. Maar voorlopig zit het gelukkig!
 
Is het niet die metalen ring die krom is? Bij mijn classic 2 is dat net een hoepel haha, altijd na een schoonmaakbeurt even priegelen maar het gaat iedere keer weer wat makkelijker.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Propje wc papier erachter en ring gaat er zo op. Papier brand wel weer weg.
 
Heren, in het kort: wat een geweldig apparaat! Ik heb hem nu ongeveer 2 weken in het gebruik en we hebben de afgelopen 7 dagen met dit mooie weer 6 keer de MB aan gehad. Het is voor mijn gevoel veel minder werk dan de weber 57cm GBS die ik ervoor had. Heb ook divide & conquer erop liggen, en dat vind ik ook echt een toevoeging hoor. Roosters makkelijk schoon te maken, weinig dagelijks onderhoud.
Het is wel wennen na de vorige bbq, voornamelijk de temperatuurregeling. Soms heb ik hem even te lang laten opstarten en is hij 30 graden te warm, zie dit apparaat dan nog maar eens afgekoeld te krijgen.. Kolen eruit scheppen en wachten lijkt de enige remedie want hij houdt de warmte echt goed vast. Maar als je dan de juiste temperatuur hebt, dan is hij erg steady en dat helpt zo ontzettend t.o.v. mijn vorige Q.
Sticky zalm, gerookte kabeljauw, ketjap kippendijen, chili cheese dogs, whiskey-maple sirup chicken en smashburgers, zalm papillot... enkel die kipfilet was wat droog maar verder allemaal bullseye :)
Volgende week verjaardag van mijn zoontje dus goed excuus om goed uit te pakken met low&slow buikspek ;)
Tot slot al zeker 5 mensen hier thuis gehad die het 'een waanzinnig mooie bbq' hebben genoemd, leuke bijkomstigheid!
20200807_191051.jpg
20200812_185436.jpg
20200814_184304.jpg
20200815_182625.jpg
 
Ziet er heerlijk uit! Heel veel plezier er mee :) Ik heb hem vandaag ook lekker vies gemaakt. Pulled pork voor 6 personen. Temperatuur schoot inderdaad snel omhoog. Ik was ook gewend om op m’n kleine kamado de bbq op meerdere plekken aan te steken. Ik denk dat aansteken op 1 plek meer dan voldoende is voor low and slow.

nog een leuke tip voor wie hem nog niet heeft. Bij de Aldi heb ik een one-minute lighter gekocht voor 2 tientjes. In eerste instantie wilde ik hem laten liggen omdat ik twijfels had over de kwaliteit, maar op de doos stond Monolith als importeur. Dus toch maar meegenomen en hij werkt echt super! Veel beter dan die aanmaak wokkels die ik hiervoor altijd gebruikte.
 
@Jeffreyh1984 @Vostof
Ik moet zeggen, ik heb zelf (helaas) geen kamado, maar lees als tip/aanrader nog wel eens dat men de onderste schuif tijdelijk dichtzet als ze het deksel openmaken, en zodra deze weer gesloten is de onderste schuif weer openen (zodat de temp niet zo omhoog schiet).

Momenteel kan ik alleen nog maar dromen van een Kamado, en ben ik nu aan het dubben tussen het sparen voor een Kamdo of toch eerst een Weber 57 premium kopen.
 
@Jeffreyh1984 @Vostof
Ik moet zeggen, ik heb zelf (helaas) geen kamado, maar lees als tip/aanrader nog wel eens dat men de onderste schuif tijdelijk dichtzet als ze het deksel openmaken, en zodra deze weer gesloten is de onderste schuif weer openen (zodat de temp niet zo omhoog schiet).

Momenteel kan ik alleen nog maar dromen van een Kamado, en ben ik nu aan het dubben tussen het sparen voor een Kamdo of toch eerst een Weber 57 premium kopen.
Met de weber 57 heb je een hele mooie Q, kan je eigenlijk alles mee. Kost alleen iets meer aandacht voor de sturing van de temperatuur.
 
@TomPLZ,

Ik sluit me helemaal bij @Laurens aan. Sinds een week of twee heb ik een kamado en tot nu toe ben ik nog niet iets tegen gekomen wat ik met de Weber niet kon. Mijn advies? Koop eerst een Weber desnoods op Marktplaats, dan kan je kijken of het bevalt.
 
@Jeffreyh1984 @Vostof
Ik moet zeggen, ik heb zelf (helaas) geen kamado, maar lees als tip/aanrader nog wel eens dat men de onderste schuif tijdelijk dichtzet als ze het deksel openmaken, en zodra deze weer gesloten is de onderste schuif weer openen (zodat de temp niet zo omhoog schiet).

Momenteel kan ik alleen nog maar dromen van een Kamado, en ben ik nu aan het dubben tussen het sparen voor een Kamdo of toch eerst een Weber 57 premium kopen.
Begin gewoon met een Weber, via marktplaats. Voor pakweg € 150,00 heb je al een leuke 57cm weber met alles wat je nodig hebt.

Heb je heel veel plezier van. Je kan meteen aan de gang en een hoop leren.

Ik denk dat je op termijn dan de Weber erbij houd als die kamado er bij komt.
Of anders verkoop je hem weer op marktplaats.
 
Thanks. In Hengelo @ Bauhaus zag ik hem namelijk niet staan.
Goeie tip.

Benieuwd naar je ervaringen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vorige week stonden ze bij de ingang, meteen aan de linkerkant bij de aanbiedingen (wellicht zijn ze er neergezet net nadat je geweest bent).
Gisteren stonden ze daar niet meer, maar stond er nog wel iets bij de bbq afdeling / stadstuin gedeelte.
 
Terug
Bovenaan Onderaan