- Berichten
- 4.941
Zo BBQ genoten. Het werd weer eens tijd om in actie te komen. Afgelopen week thuis geweest ivm afwachten van een COVID-19 test. Gelukkig niks aan de hand. Maar je voelt je toch niet helemaal relaxt als je klachten hebt. Dus omdat ik clean bevonden ben was er reden voor een feestje 
Na wat speurwerk vond ik een burger met rosbief en een yoghurtsaus met munt. Dat leek me wel wat. Maar de kruiden vond ik nog wat lafjes. Na wat speurwerk op de yoghurtsaus kwam ik wat Marokkaans gekruid gehakt tegen en een toevoeging van knoflook. Daar heb ik dus mooi mijn eigen mix van gemaakt.
Vanochtend naar de slager voor vers rundergehakt en rosbief. En de super voor de rest van de spullen.
Daar gaan we.
Het gehakt heb ik gekruid met Ras el hanout, wat panko en een ei. Dat mooi vermengen en tot flinke burgers vormen. Z'n 175gr per stuk.
Daarna de Saus gemaakt. Paar teentjes knoflook, paar takjes koriander en een takje munt. Alles mooi klein snijden, goed vermengen met de Yoghurt en in een vacuüm container in de koelkast zodat de kruiden mooi konden vermengen.
Alles stond mooi klaar voor de avond. Kon ik verder met de kids te vervelen....
Eindelijk avond, tijd om de Q aan te steken en de burgers te gaan grillen. Ik gaar ze altijd eerst even indirect voor. Zo blijven ze bij mij beter heel. Daarna grillen maar. Man wat een rook pluimen. Ik heb de hele wijk blauw gezet. Komende dagen geen last van muggen denk ik
Broodjes even aanzetten. Ik had Italiaanse bolletjes afgebakken (ik wet het, ik breng het er gemakkelijk vanaf...) Mooi precies de maat van de burgers.
Ondertussen was m'n pa aangeschoven en kwam er van de foto's niet veel. Het opmaken was er even bij in geschoten.
Broodjes als volgt opgemaakt. Beide helften lekker dik ingesmeerd met de saus. Betje veldsla mix, mooi dun gesneden uienringen, Burgertje 2 plakjes rosbief en dan het dekseltje. Mooie prikker er in en snel een foto maken.
Natuurlijk, een feest is niet compleet zonder bier. Omdat het zo heerlijk na zomeren is heb ik voor een lokaal gebrouwen award winning bier gekozen. Onze Boschdal Wit. Heerlijk zacht en fris. Precies wat ik even nodig had. Snel de eindplaat maken en aanvalluuh
Dat was weer een heerlijke burger. Deze smaken combi was compleet nieuw voor mij. Niet eerder deze kruiden gebruikt, laat staan dat ik ergens munt in deed. Echt een aanrader.
Sander72 bedankt voor het onderwerp. Ik heb weer heerlijk gegeten
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram

Na wat speurwerk vond ik een burger met rosbief en een yoghurtsaus met munt. Dat leek me wel wat. Maar de kruiden vond ik nog wat lafjes. Na wat speurwerk op de yoghurtsaus kwam ik wat Marokkaans gekruid gehakt tegen en een toevoeging van knoflook. Daar heb ik dus mooi mijn eigen mix van gemaakt.
Vanochtend naar de slager voor vers rundergehakt en rosbief. En de super voor de rest van de spullen.
Daar gaan we.
Het gehakt heb ik gekruid met Ras el hanout, wat panko en een ei. Dat mooi vermengen en tot flinke burgers vormen. Z'n 175gr per stuk.



Daarna de Saus gemaakt. Paar teentjes knoflook, paar takjes koriander en een takje munt. Alles mooi klein snijden, goed vermengen met de Yoghurt en in een vacuüm container in de koelkast zodat de kruiden mooi konden vermengen.


Alles stond mooi klaar voor de avond. Kon ik verder met de kids te vervelen....
Eindelijk avond, tijd om de Q aan te steken en de burgers te gaan grillen. Ik gaar ze altijd eerst even indirect voor. Zo blijven ze bij mij beter heel. Daarna grillen maar. Man wat een rook pluimen. Ik heb de hele wijk blauw gezet. Komende dagen geen last van muggen denk ik




Broodjes even aanzetten. Ik had Italiaanse bolletjes afgebakken (ik wet het, ik breng het er gemakkelijk vanaf...) Mooi precies de maat van de burgers.

Ondertussen was m'n pa aangeschoven en kwam er van de foto's niet veel. Het opmaken was er even bij in geschoten.
Broodjes als volgt opgemaakt. Beide helften lekker dik ingesmeerd met de saus. Betje veldsla mix, mooi dun gesneden uienringen, Burgertje 2 plakjes rosbief en dan het dekseltje. Mooie prikker er in en snel een foto maken.

Natuurlijk, een feest is niet compleet zonder bier. Omdat het zo heerlijk na zomeren is heb ik voor een lokaal gebrouwen award winning bier gekozen. Onze Boschdal Wit. Heerlijk zacht en fris. Precies wat ik even nodig had. Snel de eindplaat maken en aanvalluuh

Dat was weer een heerlijke burger. Deze smaken combi was compleet nieuw voor mij. Niet eerder deze kruiden gebruikt, laat staan dat ik ergens munt in deed. Echt een aanrader.
Sander72 bedankt voor het onderwerp. Ik heb weer heerlijk gegeten
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram