P
Pkrussel
Gast
Hoi,
Zaterdag wil ik gaan barbequen. Heb net een stuk picanha uit de vriezer gehaald en deze in de koelkast gezet. Vlees is gesealed, dus ik hoef niet bang te zijn dat het uitdroogt. Toch?
Mij is altijd geleerd om steaks zo laat mogelijk te zouten vanwege uitdroging. Via dit forum heb ik echter artikelen gelezen dat zout juist het vlees malser gaat maken en dat je minimaal 40 minuten van te voren moet zouten. Overnacht is beter.
Daarom wil ik mn stuk vlees ook overnacht marineren met peper, zout en fijngehakte knoflook. Waarin moet ik het marineren, want de koelkast lucht gaat het vlees toch extra uitdrogen? Is zo'n zipit zakje geschikt om het koelkast lucht buiten te houden? Of is er een betere methode?
Bedankt,
Russel
Zaterdag wil ik gaan barbequen. Heb net een stuk picanha uit de vriezer gehaald en deze in de koelkast gezet. Vlees is gesealed, dus ik hoef niet bang te zijn dat het uitdroogt. Toch?
Mij is altijd geleerd om steaks zo laat mogelijk te zouten vanwege uitdroging. Via dit forum heb ik echter artikelen gelezen dat zout juist het vlees malser gaat maken en dat je minimaal 40 minuten van te voren moet zouten. Overnacht is beter.
Daarom wil ik mn stuk vlees ook overnacht marineren met peper, zout en fijngehakte knoflook. Waarin moet ik het marineren, want de koelkast lucht gaat het vlees toch extra uitdrogen? Is zo'n zipit zakje geschikt om het koelkast lucht buiten te houden? Of is er een betere methode?
Bedankt,
Russel