BasBQ
Beef en Steak

Maple Cured Bacon

 

exige

Tondelzoeker
Berichten
13
Hi All,

Vast wel een herkenbaar gevoel dat je soms ineens zin heb in Bacon ;) Het "standaard" stukje bacon heb ik al een x gemaakt (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/bacon-brisket-spareribs-moinkballs/msg33427/#msg33427), beviel ook zeker prima, maar ik vond het ook tijd om wat anders te maken. Maple Cured Bacon leek mij een mooie optie hiervoor! Na wat studie op dit forum werd het mij duidelijk dat ik dit niet met het slagerzout kan maken, maar hier pink salt voor nodig heb en dat ligt helaas niet zo 1 2 3 in de supermarkt, maar gelukkig zijn op dit forum ook aardig mensen. Dank Mike voor het opsturen van #1 en #2!

Een lekker stukje iberico buik uit de vriezer gehaald welke samen op de foto mocht met de inhoud van de post ;)


#1 heb ik meteen in gebruik genomen.
4 gr pink salt, 17gr zout, 17 gr basterd suiker, 20 ml Maple siroop.


Alle ingredi?nten bij elkaar gemixt, om vervolgens de buikspek lekker in te smeren.


Het resultaat ingesealed in plastic en op naar de koelkast.


Vanavond weer omdraaien :)

Nogmaals dank Mike! & Volgende week meer
 
goed begin
 
ben benieuwd! ga ik volgen :D
 
Is er niet iets te verzinnen om het toch met colorozo te doen ?
Bijv. het zout vertienvoudigen en een paar dagen korter in de koelkast ?

Je gaat hem daarna toch garen ?
 
Joost12 zei:
Is er niet iets te verzinnen om het toch met colorozo te doen ?
Bijv. het zout vertienvoudigen en een paar dagen korter in de koelkast ?

Je gaat hem daarna toch garen ?
je zou het kunnen proberen, maar dan heb je toch meer zout nodig dan er in het recept hoort en wordt het resultaat waarschijnlijk toch zouter dan de bedoeling met deze bacon is.
Wat niet wel zeggen dat dat vies is natuurlijk...
 
Lekker!! ik volg!!
 
Het begin ziet er al goed uit.
Succes.
 
Lekker, ziet er goed uit, ben benieuwd, ik ga volgen!!!!
 
Hierbij nog een mooie update van het stukje bacon:)


uit de koelkast en afgespoeld.


Op de smoker


van de smoker



in plakjes snijden




meteen maar even testen.. bacon and egg;s van de Q






Even op de BBQ

en heerlijk genieten :)

en de plakjes bacon die niet meteen op zijn gegaan, liggen nu heerlijk in de vriezer



 
Ziet er zeker goed uit!
 
Je moet toch wel 'n beetje SM-er zijn om dit deel van het forum te bekijken, ziet er te lekker uit en dan kun je het niet eens proeven.
Kunnen ze geen geur en smaak aan het internet toevoegen
 
Terug
Bovenaan Onderaan