- Berichten
- 172
Als men vrouw eens een keer uit huis is en ik enkel voor mezelf kook verwen ik mezelf vaak met een heerlijke manwich (broodje steak).
Kort samengevat, een flinke steak tussen een broodje met een hele boel garnituren.
Deze keer besloten om de steak zeer heet boven hout te grillen, hieronder een fotoverslagje.
In de supermarkt een simpel stuk dunne lende gehaald en in de chimichurri-kruiden een paar uur laten dry-brinen in de koelkast.
Ook meteen een sausje gemaakt (zelfgemaakte siracha-mayo met augurk en uitjes).
Keteltje aangestoken met enkele grote stukken appelhout (ik heb hier een gigantische voorraad liggen van een geveld exemplaar).
Toen het hout flink heet stond enkele zoete puntpaprika's en het broodje kort gegrild, vervolgens de steak er op.
Ik eet hem graag bleu dus moest hij er maar zeer kort op, zeker met een dunne steak zoals deze.
De steak even laten rusten, in dunne reepjes gesneden en begonnen met het broodje.
Uiteindelijk zag dat er zo uit. Broodje met sausje, mozarella, tomaat, steak, geroosterde paprika, jonge slascheuten en wat gefrituurde uitjes.
Dit alles doorgespoeld met een heerlijke oude geuze.
Kort samengevat, een flinke steak tussen een broodje met een hele boel garnituren.
Deze keer besloten om de steak zeer heet boven hout te grillen, hieronder een fotoverslagje.
In de supermarkt een simpel stuk dunne lende gehaald en in de chimichurri-kruiden een paar uur laten dry-brinen in de koelkast.
Ook meteen een sausje gemaakt (zelfgemaakte siracha-mayo met augurk en uitjes).
Keteltje aangestoken met enkele grote stukken appelhout (ik heb hier een gigantische voorraad liggen van een geveld exemplaar).
Toen het hout flink heet stond enkele zoete puntpaprika's en het broodje kort gegrild, vervolgens de steak er op.
Ik eet hem graag bleu dus moest hij er maar zeer kort op, zeker met een dunne steak zoals deze.
De steak even laten rusten, in dunne reepjes gesneden en begonnen met het broodje.
Uiteindelijk zag dat er zo uit. Broodje met sausje, mozarella, tomaat, steak, geroosterde paprika, jonge slascheuten en wat gefrituurde uitjes.
Dit alles doorgespoeld met een heerlijke oude geuze.