BasBQ
Beef en Steak

Maminha

 

Schumi_wk

Kooltjesharker
Berichten
118
Dag 2 van de bbq 3-daagse. Maminha, voor alles moet een eerste keer zijn.
Dit is een redelijk makkelijk stuk om te bereiden vond ik achteraf.
Had nog geen chimichurri gegeten, dit kan nu ook van de to-do lijst.
Was een relatief klein stuk vlees van ongeveer 650 gram. Iets wat we ondervonden hebben tijdens het bereiden, was na een half uur op temperatuur.

De maminha, onderkant was al getrimmed en veel vet om in te snijden was er niet
IMG_20230906_180441.jpg

Omdat een foto op de Q moet
IMG_20230906_182805.jpg

De chimichurri, (link) als basis het recept van Sofie Dumont gebruikt
IMG_20230906_190322.jpg

Bij 52°c van de Q genomen en daarna beide kanten nog 1 minuut gegrilled op 250°c
IMG_20230906_191529.jpg

Het eindresultaat
IMG_20230906_191822.jpg

Pluspunten:
- Lekker vlees
- Chumichurri past hier heel goed bij
- De boontjes die de vrouw bereid had :whistle:

Voor verbetering vatbaar:
- Niks eigenlijk, was heel goed gelukt.

Herhalingsgevaar: Heel groot, makkelijk stukje vlees met een goeie smaak en kan je bij veel dingen eten.
 
Ziet er smakelijk uit
 
Ga ik de volgende keren ook eens mee bestellen. Zie het geregeld voorbij komen, maar nog niet gemaakt en/of gegeten.
 
Ga ik de volgende keren ook eens mee bestellen. Zie het geregeld voorbij komen, maar nog niet gemaakt en/of gegeten.
Chimichurri? Dat is echt zoooo makkelijk om zelf te maken! Als je iets van een staafmixer of keukenmachine hebt is het ook echt in 5 minuten gepiept en zelf gemaakt is toch extra genieten, vind ik.
 
Chimichurri? Dat is echt zoooo makkelijk om zelf te maken! Als je iets van een staafmixer of keukenmachine hebt is het ook echt in 5 minuten gepiept en zelf gemaakt is toch extra genieten, vind ik.
Chimchurrie maak ik geregeld . Maminha nog niet gemaakt :giggle:
 
Terug
Bovenaan Onderaan