BasBQ
Beef en Steak

Maminha met zoete aardappel

 
 

Roog

Vuurmaker
Berichten
69
Maminha, of Tri-tip, veel over gelezen, maar nog nooit gemaakt of gegeten. Vorige week in de Makro zag ik een mooi stuk van een kilo liggen en dat leek mij een uitgelezen kans om weer eens een nieuw stukje vlees te proberen.

Heb er voor gekozen om het stuk indirect te garen (120-130 graden) tot medium rare (52 graden). De vetkap getrimd en ingesneden, vervolgens de beef rub van Smokey Goodness er op los gelaten.

Als bijgerechten gekozen voor coleslaw en zoete aardappel. En ook maar gelijk de Bold 'n beefy BBQ saus uit Smokey Goodness er bij gemaakt.

Aangezien een stuk van een kilo net wat aan de grote kant is voor mij en m'n vriendin had ik mijn ouders gevraagd om een hapje mee te komen eten. Het resultaat was een erg geslaagde avond. Ik zelf was blij verrast met de smaak van de maminha. Erg lekker vlees! De rest van het gerecht was ook erg lekker. De zoete aardappel is ook echt een aanrader! Makkelijk te maken en erg lekker.

Onderstaand de foto's
PXL_20201114_162253378.jpg
PXL_20201114_162235942.jpg
PXL_20201114_162619463.jpg
PXL_20201114_175251051.jpg
PXL_20201114_172739893.jpg
PXL_20201114_175415815.jpg
IMG-20201114-WA0009.jpg
IMG-20201114-WA0008.jpg
 
Mooi gegaard vlees, je mag vast vaker naar de Makro ­čśü
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Heerlijk. Jouw ouders hebben een topavond gehad! Misschien nog wel lekkerder/meer rundsmaak dan picanha. Top!
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Hele mooie kleur van de garing. Dit zal gesmaakt hebben.
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
mooi gemaakt
die foto van het bordje: niet stiekem in een restaurant genomen? ;) ziet er geweldig profi uit (y)
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
mooi gemaakt
die foto van het bordje: niet stiekem in een restaurant genomen? ;) ziet er geweldig profi uit (y)

Haha, nee was gewoon thuis. Besteed ik normaal niet al te veel aandacht aan, maar nu met m'n ouders te gast maar wat werk van gemaakt. Was zelf ook erg te spreken over het resultaat.
 
Lekker stukje vlees en een mooie cuisson. Nu willen je ouders vast vaker komen helpen een stukje vlees op te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan