BasBQ
Beef en Steak

Maiden Run WSM - Gerookte kip & Bacon Burger Bomb

 
 
 

Tr1ppl3B

Vuurmaker
Berichten
66
Maandag werd mijn WSM bezorgd. Gelijk in elkaar gezet en vandaag dan eindelijk de tijd om hem eens te proberen.
Gisteravond vast de Bacon Bomb geweefd en gerold en vanochtend de kipfilets in de pekel gezet.

De WSM is nu op temperatuur en het vlees ligt erop  :). Nu nog ff geduld hebben tot het klaar is.

Foto's volgen later.

20160505_132524.jpg

Minion Methode met eikenhouten chunks

20160504_194747.jpg

Fatty in de maak

20160505_144702.jpg

Vlees erop

20160505_165759.jpg

Kip was wel lekker, zout was goed te proeven, maar de kruiden iets minder. Laatste stukje verwarmen duurde erg lang, hoewel de WSM goed op temperatuur was. Is 78 graden dan toch te hoog?

20160505_172104.jpg

De "bomb" was erg lekker. Die is zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer iets meer kaas toevoegen.

20160505_172339.jpg

Couscous met de gerookte kip en een klodderyoghurt ernaast. Die schijven vullen wel lekker zeg  :).

Al met al geen slechte eerste run. De temperatuur van de WSM daalt wel erg langzaam nadat ik alle schuiven heb dichtgezet. Nu twee uur verder is hij nog steeds bijna 100 graden...
 
mooie maiden run geweest hoor, dat het wat langer duurt voordat ie uit is, komt omdat hij nog nieuw is, na een aantal sessies krijg je vanzelf een vettige laag in je wsm die de kieren mooi af sluiten
 
Leo +1
Dat het laatste stukje van de fatty iets langer duurde is logisch hoor. Het eerste stuk gaat altijd vlotter, enerzijds omdat het verschil tussen de temperatuur van de fatty en de omgeving groter is, anderzijds omdat je vlees rond de 70 graden begint te zweten. Je verliest een beetje meer vocht waardoor de temperatuur minder hard stijgt.
Niets mis met je run, super!
 
Terug
Bovenaan Onderaan