BasBQ
Beef en Steak

Maiden run Frikandel burnt ends

Arjan_

Tondelzoeker
Berichten
20
Nou me eerste low en slow op het ei.
Basis rub gemaakt volgens het recept van @noskos. (Hele recept kom van zijn blog af)

20200524_162943.jpg


Kolen er in en beetje hikory snippers er op
20200524_163339.jpg


Platte setter er in (ja zelf gemaakt proberen of het werkt)
En kokend water in de schaal zoals ik hier vaker gelezen heb.
20200524_163437.jpg


Nu aan het wachten.


Waar ik.me nu op betrapt is dat ik na de thermometer blijft staren..


Ik meet nu boven het rooster. En meet daar 105 graden terwijl op de dome rond de 125 is. Wat moet ik nu aan houden.

Kan het zijn dat boven me rooster door het kookende water een valse waarde geeft?
 
Nou de eerste sessie van 5 frikandellen

Te veel rookhout te weinig tempratuur zelfs met de schuiven volle pijp open.

Niet te eten.

2de sessie van 5 frikandellen.

Kleinere plate setter er in (17.5 cm) geen water. Veeel minder Voorhout.
Tempratuur redelijk te regelen. Met gemak naar de 175 te brengen.

Waren gewoon lekker alleen de rub een beetje te peperig. Van de week nog is proberen. (Moet gewoon de dag even me.eigen maken door gewoon te doen)
20200524_182121.jpg
20200524_193204.jpg
 
Deze zijn heerlijk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
D’r goat niks boven nun lekker delleke strak in t velleke
 
Terug
Bovenaan Onderaan