- Berichten
- 627
De verplichte ingredi?nten tijdens het EK in Torhout waren div soorten koekjes van deStrooper.
Ik heb gekozen om een soort van clafoutis te maken, met een bodem van amandelkoekjes en een crumble van boterwafels
Spray een aluminium schaal in met een beetje bakspray of laat hier een klein beetje boter in smelten
Verkruimel de amandelkoekjes in bv een keukenmachine
Smelt in een pannetje de 75gr boter en vermeng dit met de koekkruimels
stort dit in de aluminium schaal en verdeel het over de bodem en druk het goed aan.
Ikzelf gebruik daar een dop van een chocomelkfles voor
Zet de schaal 10 minuten in de koelkast zodat de boter goed kan stollen
Ondertussen kan je de citroen raspen, en de melk, eieren, bloem, vanille, suiker en citroenrasp samen mengen tot een mooi beslag
Verdeel de blauwe bessen over de koekbodem (voor het EK heb ik 375gr gebruikt,maar 2 doosjes (500gr) vers of bevroren past ook, maar gaf een te donkere presentatie)
en stort het beslag er voorzichtig over uit.
Verkruimel hier de boterwafel overheen en zet hem op een indirecte bbq op 200C voor ong een half uur.
Laat de clafoutis goed afkoelen en steek hem uit met bv een vierkante steker
Om hem compleet te maken, serveer je hem met de aardbei / rozenwatersaus die ik ook op het NK 2012 gebruikt heb en maak je hem af met wat honingcress
Eet smakelijk!