- Berichten
- 1.437
Het is weer een tijdje geleden dat ik nog eens een post maakte op dit forum.
Intussen wel nog verschillende malen de kamado aangestoken maar niet altijd tijd/zin gehad om er ganse fotoreportages van te maken en er een gans verhaal over te schrijven.
Voor dit gerecht scoorde ik eerst een mooie varkenshaas bij mijn vriend de varkensboer.
Deze werd bestrooid met een royale hoeveelheid Franky's Pork Prank en intussen werd de kamado opgestookt naar 121°C
Toen de kamado de 100° aantikte het vlees er al tussen gelegd en de temperatuur klom vervolgens mooi naar 121°C en bleef stabiel gedurende de ganse sessie
Na ongeveer 1u45 tikte de kerntemperatuur 63°C aan
Er had zich een mooie bark gevormd, tijd om even in te pakken en een 5-tal minuten te laten rusten.
Tijd om het vlees aan te snijden en gelukkig dacht ik er ook aan om daar een foto van te laten nemen.
Het resultaat mocht er zijn: een heerlijk sappig stukje vlees
Het eindresultaat, alles samen op een bordje, vlees, rosti's en de groentenmix in kaassaus
Intussen wel nog verschillende malen de kamado aangestoken maar niet altijd tijd/zin gehad om er ganse fotoreportages van te maken en er een gans verhaal over te schrijven.
Voor dit gerecht scoorde ik eerst een mooie varkenshaas bij mijn vriend de varkensboer.
Deze werd bestrooid met een royale hoeveelheid Franky's Pork Prank en intussen werd de kamado opgestookt naar 121°C
Toen de kamado de 100° aantikte het vlees er al tussen gelegd en de temperatuur klom vervolgens mooi naar 121°C en bleef stabiel gedurende de ganse sessie
Na ongeveer 1u45 tikte de kerntemperatuur 63°C aan
Er had zich een mooie bark gevormd, tijd om even in te pakken en een 5-tal minuten te laten rusten.
Tijd om het vlees aan te snijden en gelukkig dacht ik er ook aan om daar een foto van te laten nemen.
Het resultaat mocht er zijn: een heerlijk sappig stukje vlees
Het eindresultaat, alles samen op een bordje, vlees, rosti's en de groentenmix in kaassaus