- Berichten
- 80
Ik ben vorig jaar lid geworden van dit forum, maar naast het voorstellen is er niets van gekomen om berichten te posten of te lezen. Dus hierbij mijn eerste post. Hoop dat ik niet te langdradig ben haha.
Afgelopen maandag was ik jarig. Eindelijk de Weber 57 gekregen die ik al jaren wilde. De vorige keer kreeg ik de Outdoor Chef 47. Zeker een fijne bbq, maar het is gewoon geen Weber 57.
Vandaag wilde ik low & slow spareribs maken. niet teveel doorgaren, wij houden wel van vlees met een bite. Ook vinden we grove spareribs lekker dus ik snij alleen de losse flubbers vet weg en laat het overtollige vlees gewoon zitten.
Vanmorgen nieuwe briketten gehaald en de rub gemaakt en aangebracht. Gewoon standaard (1 el uienpoeder, 1el knoflookpoeder, 1 el paprikapoeder (niet gerookt), 1 el bruine basterdsuiker, 1/2 el zwarte peper, 1/2 el zout, 1/2 el).
Ik was van plan om de “Noskos-3,2,1” te doen. Lag net 45 minuten op 125 graden op de bbq, komt mijn lieve vrouw even mededelen dat ze graag op tijd wil eten
. Even improviseren dus. Temperatuur omhoog gegooid naar zo’n 175 graden. Spareribs nog 1,5 uur door laten gaan. En vervolgens even snel een glace in elkaar gedraaid met wat ik voorhanden had (smokey bbq saus met honing en ketjap). 2 laags aangebracht en toen kon het smikkelen beginnen.
ik moet zeggen dat ze echt lekker waren. Volgende keer iets meer rub erop. En een half uurtje langer op de bbq. Maar de 1e keer op de Weber 57 is, met enkele aanpassingen, uiteindelijk goed gegaan en goed bevallen.
Afgelopen maandag was ik jarig. Eindelijk de Weber 57 gekregen die ik al jaren wilde. De vorige keer kreeg ik de Outdoor Chef 47. Zeker een fijne bbq, maar het is gewoon geen Weber 57.
Vandaag wilde ik low & slow spareribs maken. niet teveel doorgaren, wij houden wel van vlees met een bite. Ook vinden we grove spareribs lekker dus ik snij alleen de losse flubbers vet weg en laat het overtollige vlees gewoon zitten.
Vanmorgen nieuwe briketten gehaald en de rub gemaakt en aangebracht. Gewoon standaard (1 el uienpoeder, 1el knoflookpoeder, 1 el paprikapoeder (niet gerookt), 1 el bruine basterdsuiker, 1/2 el zwarte peper, 1/2 el zout, 1/2 el).
Ik was van plan om de “Noskos-3,2,1” te doen. Lag net 45 minuten op 125 graden op de bbq, komt mijn lieve vrouw even mededelen dat ze graag op tijd wil eten

ik moet zeggen dat ze echt lekker waren. Volgende keer iets meer rub erop. En een half uurtje langer op de bbq. Maar de 1e keer op de Weber 57 is, met enkele aanpassingen, uiteindelijk goed gegaan en goed bevallen.