Als beloofd nog wat meer foto's:
De opstelling, dit keer ipv de minion methode een soort snake geprobeerd met hickory.
Hiermee heb ik het geheel de eerste 2 uur onder de 100 graden weten te houden. Daarna zakte de temperatuur op de pit thermometer ineens in, dus de schuif wat verder open gezet. De pit temperatuur steeg echter niet echt terwijl de thermometer in de deksel wel opliep. Toen ik onder de deksel keek werd duidelijk waarom: de pit probe lag tegen het spek aan :blush: op dat moment waren alle briketten al volop aan, met minimaal lucht geven kreeg ik de temperatuur weer net onder de 150 graden maar lager helaas niet meer.
Tussentijds 1 keer gekeerd:
Bij 65 graden kernthemperatuur gelakt met ingekookte marinade met honing (nieuwe marinade gemaakt, dus zonder nitrietzout) en hierna door laten garen tot 70 graden:
Het eindresultaat gisteren zoals hiervoor al gepost:
En vandaag (met mijn niet al te beste mes <- ik weet al een vaderdagcadeautje
) alles zo dun als ik kon gesneden
Restant 5 spices:
Zeeuws:
En een deel gevacumeerd voor in de vriezer:
Uiteraard de Zeeuwse variant vandaag ook geproefd (koud) en deze is veel meer naar mijn smaak, erg lekker!
Sowieso moet ik zeggen dat ik het spek koud lekkerder vond dan gisteren warm van de Q.
Op naar de volgende ronde ...