- Berichten
- 738
Zo, daar stond ik dan zaterdag middag 13:00 (zoals de laatste tijd elk weekend bij vleesboerderij Boot) Een mooi staartstuk ophalen! Met alle toeristen weer op het eiland iets drukker dan anders dus rustig buiten wachten. Klanten die besteld hadden werden snel buiten geholpen,maarja dan kan je geen spontane aankopen doen
en wat is er nou mooier dan mooie stukken vlees bewonderen.
Na een klein kwartiertje mocht ik naar binnen en verlekkerde me aan de rosbief, t-bone's, picanha's,entrecote's maar helaas geen cote de boeuf (waar ik eigenlijk op hoopte) voor een spontane aankoop. Dan maar gewoon mijn bestelling ophalen. Eenmaal aan de beurt was mijn bestelling zoek vreemd genoeg en in de tussentijd de picanha's uit de koeling verkocht. Gelukkig hadden ze nog een mooi stuk entrecote dus die maar meegenomen + een mooie grillworst. Toen ik naar buiten liep werd ik terug geroepen...schijnbaar had ik voor 6-6 besteld in plaats van 30-5. Volgende week dus alsnog een mooi staartstuk ophalen
.
Nadat we zaterdagavond eerst nog spontaan een Nederlands grill festijntje hielden...
Werd het daarna tijd voor de chimuchurie. Ik had het ooit eens gegeten,maar nooit zelf aan begonnen dus nu ook een mooie gelegenheid.
En man man wat een smaak explosie! Meteen al, ik heb alles eerst gehakt met de hand om daarna de staafmixer er even op te zetten. Ik heb een half ui en halve peper apart gehouden om toch een bite te houden.Misschien volgende keer inplaats van 4, 3 of 2 teentjes knoflook gebruiken.
Nu lekker een nacht de koelkast in om zondag te serveren.
Vandaag De entrecote 10 min voor de bbq heel simpel met wat grof zeezout en peper bestrooid.
De bbq wilde ik op 130 graden hebben,maar had iets te weinig kolen gepakt in eerste instantie.
Nadat ik de temp. stabiel rond de 135/140 had de entrecote erop tot een kerntemperatuur van 50 graden. Daarna de kolen weer opgestookt, mais erop en het vlees af gegrilled.
Zo...tijd voor het laten rusten van het vlees en een toepasselijke wijn open te trekken. Na 15 min was het grote moment daar, folie eraf en aansnijden maar.....(spannend).
Daar gaan we dan......
Gelukt!!
De chimichurri erbij was fantastisch, wat een heerlijk geheel! Wij hebben genoten!
Mijn dochtertje van 1,5 is nu ook maïs fan
.
Bedankt weer voor jullie tijd.

Na een klein kwartiertje mocht ik naar binnen en verlekkerde me aan de rosbief, t-bone's, picanha's,entrecote's maar helaas geen cote de boeuf (waar ik eigenlijk op hoopte) voor een spontane aankoop. Dan maar gewoon mijn bestelling ophalen. Eenmaal aan de beurt was mijn bestelling zoek vreemd genoeg en in de tussentijd de picanha's uit de koeling verkocht. Gelukkig hadden ze nog een mooi stuk entrecote dus die maar meegenomen + een mooie grillworst. Toen ik naar buiten liep werd ik terug geroepen...schijnbaar had ik voor 6-6 besteld in plaats van 30-5. Volgende week dus alsnog een mooi staartstuk ophalen

Nadat we zaterdagavond eerst nog spontaan een Nederlands grill festijntje hielden...
Werd het daarna tijd voor de chimuchurie. Ik had het ooit eens gegeten,maar nooit zelf aan begonnen dus nu ook een mooie gelegenheid.
En man man wat een smaak explosie! Meteen al, ik heb alles eerst gehakt met de hand om daarna de staafmixer er even op te zetten. Ik heb een half ui en halve peper apart gehouden om toch een bite te houden.Misschien volgende keer inplaats van 4, 3 of 2 teentjes knoflook gebruiken.
Vandaag De entrecote 10 min voor de bbq heel simpel met wat grof zeezout en peper bestrooid.
Nadat ik de temp. stabiel rond de 135/140 had de entrecote erop tot een kerntemperatuur van 50 graden. Daarna de kolen weer opgestookt, mais erop en het vlees af gegrilled.
Zo...tijd voor het laten rusten van het vlees en een toepasselijke wijn open te trekken. Na 15 min was het grote moment daar, folie eraf en aansnijden maar.....(spannend).
Gelukt!!
De chimichurri erbij was fantastisch, wat een heerlijk geheel! Wij hebben genoten!
Mijn dochtertje van 1,5 is nu ook maïs fan

Bedankt weer voor jullie tijd.
Laatst bewerkt: