Nicon
Stoker
- Berichten
- 334
Het eitje stond weer aan om de nieuwe gasket in te branden dus een mooie gelegenheid om van de stooflappen die we nog hadden liggen een smoked-versie van Limburgs zuurvlees te maken.
Ik heb 1400g runderstooflappen in blokjes gesneden en op de Q bij 140 graden met twee chunks eiken laten roken. Daarna 4 uien gesnipperd en met een eetlepel kristalsuiker laten fruiten, en na het roken van het vlees deze bij elkaar gegooid en afgeblust met balsamico azijn en een whiskey azijn. Daarna 500mL runderboullion toegevoegd en aan de kook gebracht. Toen twee eetlepels appelstroop, twee eetlepels bastardsuiker, 4 laurierbladen en een 15-tal kruidnagels toegevoegd en op smaak gebracht met witte peper en zout.
Daarna nog 4 uur laten sudderen tot het vlees probe tender was en onderweg met een beetje extra basterdsuiker en zout bijgestuurd naar smaak.
Tot slot, en niet conform traditioneel recept, gebonden met twee eetlepels panneermeel i.p.v. met peperkoek. (Ja, het bruine bier mist eigenlijk ook).
Met een gepofte aardappel en wat gestoomde groente een prima maaltijd, helaas in de hectiek van het eten met de kinderen een foto van het bord vergeten te maken, dus dan maar een foto van de restjes!
Ik heb 1400g runderstooflappen in blokjes gesneden en op de Q bij 140 graden met twee chunks eiken laten roken. Daarna 4 uien gesnipperd en met een eetlepel kristalsuiker laten fruiten, en na het roken van het vlees deze bij elkaar gegooid en afgeblust met balsamico azijn en een whiskey azijn. Daarna 500mL runderboullion toegevoegd en aan de kook gebracht. Toen twee eetlepels appelstroop, twee eetlepels bastardsuiker, 4 laurierbladen en een 15-tal kruidnagels toegevoegd en op smaak gebracht met witte peper en zout.
Daarna nog 4 uur laten sudderen tot het vlees probe tender was en onderweg met een beetje extra basterdsuiker en zout bijgestuurd naar smaak.
Tot slot, en niet conform traditioneel recept, gebonden met twee eetlepels panneermeel i.p.v. met peperkoek. (Ja, het bruine bier mist eigenlijk ook).
Met een gepofte aardappel en wat gestoomde groente een prima maaltijd, helaas in de hectiek van het eten met de kinderen een foto van het bord vergeten te maken, dus dan maar een foto van de restjes!