BasBQ
Beef en Steak

Leverworst

 
 

peter w

Pitmaster
Berichten
579
zo vandaag maar weer eens leverworst gemaakt en hieronder een verslag.

Vlees snijden en afwegen.


zwoerd en spek garen.



Darm weken en spoelen.


Na een klein uurtje op een laag vuurtje.


alles door de vlees molen draaien.


klaar om de darm te vullen.


darm vullen.


worsten wellen in 80 graden water.


snel terug koelen in koud water.


en natuurlijk proeven.


kan zeggen dat ze weer erg lekker is.
 
Ze zien er prachtig, en zeer, zeer smakelijk uit Peter.  B-)
Deze gaat op de lijst.

Thx
Mac
 
wouw hee, je zat me gisteren al lekker te maken, maar dit ziet er meer als prima uit.

Waar heb jij die zuignapjes vandaan die je onder je stopbus hebt zitten?
 
Ziet er echt super uit!!
 
Geinig! Ik zou daar ook wel een uitgewerkt recept van willen zien.
 
Leo zei:
wouw hee, je zat me gisteren al lekker te maken, maar dit ziet er meer als prima uit.

Waar heb jij die zuignapjes vandaan die je onder je stopbus hebt zitten?

Nou ben al tijden op zoek naar passende zuignapjes en dit is het beste wat ik tot nu toe heb gevonden ze komen van 2 auto zonnen schermpjes als je ze een beetje goedkoop vind dan kosten de zuignappen mischien een euro of 5.

Nou zag ik laatst bij de AH van die natte doekjes voor op de wc met een zuignap er aan alleen weet ik niet of je dan met de maat uit komt.
 
El Fumarole zei:
Geinig! Ik zou daar ook wel een uitgewerkt recept van willen zien.

Nou die kan je krijgen hoor.

0.85kg buikspek
0.85kg varkens lever
275 gram zwoerd
17, 5 gram colorozo zout
5 gram leverworst kruiden (vuur en rook)

Alles snijden en wegen
Zwoerd afbroeien in bouillon tot dat deze vinger gaar is.
Spek gaaren in bouillon tot dat deze bijna gaar is.
Zwoerd en spek wegen en verlies aanvullen met bouillon.

Warme zwoerd en spek draaien door de 3mm plaat hierna de lever 2 keer door de 3mm plaat.
Geheel in de keuken machine laten cutteren en kruiden, zout en bouillon toevoegen. (Kan ook met de staafmixer)
Hierna het deeg afstoppen in een darm. (Heb hier runderdarm voor gebruikt.)
Darmen knopen en deze afkoken in water van 80 graden (ongeveer 10 minuten per centimeter doorsnee)
Hierna snel afkoelen in koud water liefst ijswater.
Goed koelen en dan lekker smullen.

Ik hoop dat het verhaal duidelijk genoeg is anders hoor ik het wel.
 
Heel mooi !
 
Mooi man! Toegevoegd aan de todo list.
 
toppie Peter! thx!
 
Wow ziet er goed zeg. Leverworst is al langere tijd een todo maar ja net zoals 100+ andere dingen haha......
 
Boel0037 zei:
Wow ziet er goed zeg. Leverworst is al langere tijd een todo maar ja net zoals 100+ andere dingen haha......

Ja die lijst wordt hier ook steeds langer lijkt geen eind aan te komen.
 
erg mooi hoor maar wel weer jammer dat je leverworst kruiden moet kopen
 
henkk zei:
erg mooi hoor maar wel weer jammer dat je leverworst kruiden moet kopen

Nou dat is niet nodig hoor je kan even op de weblog van meneer wateetons zoeken op leverworst daar staat een recept zonder leverworst kruiden.

Staat trouwens ook in het boek OVER WORST heb hem hier dubbel dus mocht er iemand zijn die hem wil overnemen voor een zacht prijsje laat maar weten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan