- Berichten
- 2.986
Eigenlijk had ik al met een knipoog een foto voor de wedstrijd ingezonden (https://www.bbqgenootschap.nl/threads/omdat-het-lekker-is-amandelen.25004/), maar ik vond dat ik nog even serieus mee moest doen.
Vanwege de grote affiniteit met kreeft, moest ik even wachten tot ik het huis voor me alleen had. Vandaag was het zover...
Het was zeker 15 jaar geleden dat ik dit gemaakt had,. Destijds kreeg ik bij een bijbaantje de kreeften die over bleven na de feestdagen, gratis mee naar huis... Hele happening toen en meestal zat ik alleen aan tafel. Niets veranderd so far...
Vanochtend eerst bij de Hanos een mooie Canadese kreeft 500/600 gram gehaald.
Deze mocht nog even in hotel koelkast verblijven tot het avondeten.
Geheel in thema heb ik gekozen voor een simpele bereiding op de kamado.
Eerst een kruidenboter gemaakt met kruiden uit eigen tuin.
Het rolletje mocht de vriezer in, zodat je er straks makkelijk plakjes van kunt snijden.
De kamado naar 225 graden gebracht.
Als begeleiding van de kreeft, gekozen voor roseval aardappelen met knoflook, rozemarijn, pezo en olijfolie. Deze mochten er een half uurtje op met halverwege een keer doorroeren.
Na een half uur de aardappels er af en was het tijd voor de star of the show.
Met een groot mes snel gehalveerd een schoongemaakt. Met een klein beetje olijfolie besprenkeld, waarna deze op de bbq kon.
Na 2x2 minuten met een kwartslag draaien mocht de kreeft, met een paar plakjes kruidenboter, nog 5 minuten met de vleeskant naar boven te samen met de aardappelen en een gehalveerde stronk witlof.
En dan het bordje opmaken.
En wat vinden we er 15 jaar later van.......
Erg lekker, maar denk dat het zeker weer 15 jaar gaat duren voordat ik het weer klaar maak. Lekker, maar voor het geld kun je ook een hele dikke vette steak halen
en dat vind ik dan net iets lekkerder.
Thanks for watching.
Vanwege de grote affiniteit met kreeft, moest ik even wachten tot ik het huis voor me alleen had. Vandaag was het zover...
Het was zeker 15 jaar geleden dat ik dit gemaakt had,. Destijds kreeg ik bij een bijbaantje de kreeften die over bleven na de feestdagen, gratis mee naar huis... Hele happening toen en meestal zat ik alleen aan tafel. Niets veranderd so far...
Vanochtend eerst bij de Hanos een mooie Canadese kreeft 500/600 gram gehaald.
Deze mocht nog even in hotel koelkast verblijven tot het avondeten.
Geheel in thema heb ik gekozen voor een simpele bereiding op de kamado.
Eerst een kruidenboter gemaakt met kruiden uit eigen tuin.
Het rolletje mocht de vriezer in, zodat je er straks makkelijk plakjes van kunt snijden.
De kamado naar 225 graden gebracht.
Als begeleiding van de kreeft, gekozen voor roseval aardappelen met knoflook, rozemarijn, pezo en olijfolie. Deze mochten er een half uurtje op met halverwege een keer doorroeren.
Na een half uur de aardappels er af en was het tijd voor de star of the show.
Met een groot mes snel gehalveerd een schoongemaakt. Met een klein beetje olijfolie besprenkeld, waarna deze op de bbq kon.
Na 2x2 minuten met een kwartslag draaien mocht de kreeft, met een paar plakjes kruidenboter, nog 5 minuten met de vleeskant naar boven te samen met de aardappelen en een gehalveerde stronk witlof.
En dan het bordje opmaken.
En wat vinden we er 15 jaar later van.......
Erg lekker, maar denk dat het zeker weer 15 jaar gaat duren voordat ik het weer klaar maak. Lekker, maar voor het geld kun je ook een hele dikke vette steak halen


Thanks for watching.
Laatst bewerkt: