BasBQ
Beef en Steak

Lente is zalm met asperges

 
 

stormjack

Vuurmaker
Berichten
74
De start van het asperges seizoen is voor ons eigenlijk ook het echte begin van de lente.

Dus maar bedacht om deze keer zelf zalm van de rookplank te maken.

Al ruim op tijd had ik de rookplank onder gedompeld in water.

De zalm in gesmeerd met mosterd en bestrooid met donker bruine basterd suiker.

En daarna de rookplank voor een minuut of vijftien boven de hete houtskool laten bivakkeren.

Ondertussen de asperges en krieltjes gekookt, sausje van zure room, mierikswortel en basilicum gemaakt.













 
Ziet er heerlijk uit!
 
Lust ik wel
 
Lekker hoor!
 
lekker hoor
 
Die basilicum is echt voor de foto denk ik... zal niet echt smaken bij de rest?  ;)
 
stormjack zei:
Is niet alleen voor de foto, in de saus is ook basillicum verwerkt

OK. spannende combi... zou ik niet meteen aan denken bij die zachte asperges... leuk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan