- Berichten
- 1.774
Voor de fotowedstrijd van deze maand wilde ik meerdere snacks maken op een plateau maar helaas gaan we niet alle snacks redden deze maand dus hierbij het bouwplaatje van 'Borrel Plateau' deel 2 rib fingers en lollipops.
Als eerste natuurlijk een mooie bevleesde sparerib anders word het wat lastig.
Dan ff het vlies eraf en we konden aan de gang.
Snij strak tegen het eerste botje aan van de sparerib en je hebt je eerste rib finger.
Vervolgens haal je botje 2 en 3 er voorzichtig uit en snij dan strak langs het 4e bot.
Snij vervolgens van botje 1 naar botje 4 in de lengte door en zorg dat beide botje een lapje vlees hebben.
En rol ze voorzichtig op.
Van de losje botjes met vlees kan je nog fingers snijden.
De rib lollipops, even terug rollen, beide kantjes kruiden (wij gebruikten een sweet paprika rub) weer oprollen en met een stukje slagers touw vastknopen.
Voor de fingers gebruikten we een spicy rub.
De kamado hadden we indirect ingericht en bij een temperatuur van zo'n 170?C. gingen ze op het rooster, wat appelhout voor rooksmaak.
Na een half uurtje even sprayen met een mix van Jack en appelsap.
Na nog eens 15 minuten doopten we de lollipops in een barbecuesaus.
En na nog eens 15 minuten konden we een plateautje maken (natuurlijk eerst de touwtjes ff eraf) met een mandje frietjes.
Het resultaat was top! Beetje crispy fingers en gewoon lekkere lollipops met een bite, gewoon leuk om een keer te doen ipv gewoon een sparerib op de Q.
Als eerste natuurlijk een mooie bevleesde sparerib anders word het wat lastig.
Dan ff het vlies eraf en we konden aan de gang.
Snij strak tegen het eerste botje aan van de sparerib en je hebt je eerste rib finger.
Vervolgens haal je botje 2 en 3 er voorzichtig uit en snij dan strak langs het 4e bot.
Snij vervolgens van botje 1 naar botje 4 in de lengte door en zorg dat beide botje een lapje vlees hebben.
En rol ze voorzichtig op.
Van de losje botjes met vlees kan je nog fingers snijden.
De rib lollipops, even terug rollen, beide kantjes kruiden (wij gebruikten een sweet paprika rub) weer oprollen en met een stukje slagers touw vastknopen.
Voor de fingers gebruikten we een spicy rub.
De kamado hadden we indirect ingericht en bij een temperatuur van zo'n 170?C. gingen ze op het rooster, wat appelhout voor rooksmaak.
Na een half uurtje even sprayen met een mix van Jack en appelsap.
Na nog eens 15 minuten doopten we de lollipops in een barbecuesaus.
En na nog eens 15 minuten konden we een plateautje maken (natuurlijk eerst de touwtjes ff eraf) met een mandje frietjes.
Het resultaat was top! Beetje crispy fingers en gewoon lekkere lollipops met een bite, gewoon leuk om een keer te doen ipv gewoon een sparerib op de Q.