- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten,
Zo als jullie wel hebben kunnen zien heb ik afgelopen maand verstek laten gaan. Hier in het dorp ging Carnaval door, en ja... Dan is deze jonge zijn ruggengraat zwak en staat ie gelijk vooraan in de kroeg. We hebben op het werk dan ook een lang weekend vrij en ik had me voor genomen dat weekend ook voor de fotowedstrijd te gaan, Echter voor dat ik het wist was het dinsdag en de maand voorbij. Wat moet ik nu met al die ingrediënten.... Gewoon maken dat gerecht natuurlijk. We zullen het maar als een soort van Brabants kwartiertje zien zeg maar
Het recept heb ik opgedaan tijdens een tripje begin dit jaar. Alles zat nog vol in de Lock down maar deze gozer moest voor z'n werk naar Guadeloupe. Kraantje met probleempjes en of ik er heen zou willen om het op te lossen. Vooruit dan maar, ik ga wel.
Verschrikkelijk afgezien. 29gr volop zon. Creools eten en drinken....
Met de mannen van de haven gesproken en gevraagd wat nou een echt lokaal en favoriet gerecht was wat zij daar graag aten. Unaniem Kip Colombo. Dat ook gelijk die middag gegeten en het was inderdaad erg lekker. Gelijk de gerechten aldaar opgezocht en op de todo gezet. Kraantje ondertussen weer aan de gang geholpen mensen blij. Gelijk maar wat te drinken ingeslagen en de laatste dag wat uitzitten voor de vlucht naar huis vertrok.
Ondertussen begonnen met het vertalen van het recept en eenmaal thuis aan gekomen kwam ik er achter dat de Colombo kruiden bij ons helemaal niet te verkrijgen zijn.. lekker handig. Met wat kunst en vliegwerk toch een zakje van die kruiden deze kant op kunnen krijgen en het recept kon uiteindelijk vandaag gemaakt worden. Daar gaan we
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kippendijen
6 teentjes knoflook
1 sjalot
1 ui
2 bieslook (optioneel)
4 takjes peterselie (liefst plat)
1 takje tijm of een klein boeket garni
1 Spaanse peper
2 eetlepels colombo poeder
1 courgette
1 aubergine
3 aardappelen
2 peeën (optioneel extra groente)
citroensap (bij voorkeur groen)
15 cl kokosmelk
1 theelepel koriander en anijs
olie
witte azijn
zout peper
Begonnen met het marineren van de kip. Zout, peper, 4 geperste knoflookteentjes, 1/2 fijngesneden peper, gehakte sjalot handje koriander en 1/2 theelepel anijs. Besprenkel met een beetje azijn en hup de vacuüm zak in. Dit heb ik in de ochtend gedaan. Het recept vraagt om minimaal 1u marineren. Ik heb het pas in de avond uit de marinade gehaald.
Het vlees heeft nu mooi kunnen marineren. Tijd om op de BBQ te gaan. Ik heb de stukjes kip eerst voorzien van een beetje rook. Daarna aangezet boven direct vuur. Tijdens het roken van de kip had ik mooi tijd om de mise en place te maken voor het verdere gerecht. Hiervoor moesten alle ingrediënten klein gemaakt worden om later samen met de kip in de DO te gaan.
Kipje was klaar. Nu kon het pannetje op het vuur en het kokerellen kon beginnen. Eerst de uitjes fruiten. Kippetjes er bij. Daarna de groentes erbij en als laatste de kruiden toevoegen. Dan rest nog enkel de boel onder water zetten en het gerecht kan gaan prutellen.
Oei, pannetje te klein... de grote pan was uitgeleend. Dus had ik wat te snacken tijdens het bakken en braaien
Dat kon mooi gaan stoven. Na een drie kwartier de deksel van de pan gehaald en de DO boven directe hitte geplaatst. Zo kon de saus mooi inkoken. De laatste 10 minuten kon de kokosmelk er bij.
Dat ruikt al heerlijk in de tuin. Lekker het zonnetje er bij. Ik was helemaal zen. Ondertussen binnen nog wat rijst gekookt. Alles is klaar dus konden we naar binnen en aan tafel. Even het bordje leuk opmaken en we konden aanvallen
OMG wat is dit zalig BBQgenoten. Ik kan het een ieder aanraden dit recept eens te gaan maken. Volgende run wel in de grote DO natuurlijk. Dan passen er meer groenten bij en is het gerecht meer compleet. Ik waande me even terug op het mooie eiland Guadeloupe helemaal TOP
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.
Zo als jullie wel hebben kunnen zien heb ik afgelopen maand verstek laten gaan. Hier in het dorp ging Carnaval door, en ja... Dan is deze jonge zijn ruggengraat zwak en staat ie gelijk vooraan in de kroeg. We hebben op het werk dan ook een lang weekend vrij en ik had me voor genomen dat weekend ook voor de fotowedstrijd te gaan, Echter voor dat ik het wist was het dinsdag en de maand voorbij. Wat moet ik nu met al die ingrediënten.... Gewoon maken dat gerecht natuurlijk. We zullen het maar als een soort van Brabants kwartiertje zien zeg maar
Het recept heb ik opgedaan tijdens een tripje begin dit jaar. Alles zat nog vol in de Lock down maar deze gozer moest voor z'n werk naar Guadeloupe. Kraantje met probleempjes en of ik er heen zou willen om het op te lossen. Vooruit dan maar, ik ga wel.
Verschrikkelijk afgezien. 29gr volop zon. Creools eten en drinken....
Met de mannen van de haven gesproken en gevraagd wat nou een echt lokaal en favoriet gerecht was wat zij daar graag aten. Unaniem Kip Colombo. Dat ook gelijk die middag gegeten en het was inderdaad erg lekker. Gelijk de gerechten aldaar opgezocht en op de todo gezet. Kraantje ondertussen weer aan de gang geholpen mensen blij. Gelijk maar wat te drinken ingeslagen en de laatste dag wat uitzitten voor de vlucht naar huis vertrok.
Ondertussen begonnen met het vertalen van het recept en eenmaal thuis aan gekomen kwam ik er achter dat de Colombo kruiden bij ons helemaal niet te verkrijgen zijn.. lekker handig. Met wat kunst en vliegwerk toch een zakje van die kruiden deze kant op kunnen krijgen en het recept kon uiteindelijk vandaag gemaakt worden. Daar gaan we
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kippendijen
6 teentjes knoflook
1 sjalot
1 ui
2 bieslook (optioneel)
4 takjes peterselie (liefst plat)
1 takje tijm of een klein boeket garni
1 Spaanse peper
2 eetlepels colombo poeder
1 courgette
1 aubergine
3 aardappelen
2 peeën (optioneel extra groente)
citroensap (bij voorkeur groen)
15 cl kokosmelk
1 theelepel koriander en anijs
olie
witte azijn
zout peper
Begonnen met het marineren van de kip. Zout, peper, 4 geperste knoflookteentjes, 1/2 fijngesneden peper, gehakte sjalot handje koriander en 1/2 theelepel anijs. Besprenkel met een beetje azijn en hup de vacuüm zak in. Dit heb ik in de ochtend gedaan. Het recept vraagt om minimaal 1u marineren. Ik heb het pas in de avond uit de marinade gehaald.
Het vlees heeft nu mooi kunnen marineren. Tijd om op de BBQ te gaan. Ik heb de stukjes kip eerst voorzien van een beetje rook. Daarna aangezet boven direct vuur. Tijdens het roken van de kip had ik mooi tijd om de mise en place te maken voor het verdere gerecht. Hiervoor moesten alle ingrediënten klein gemaakt worden om later samen met de kip in de DO te gaan.
Kipje was klaar. Nu kon het pannetje op het vuur en het kokerellen kon beginnen. Eerst de uitjes fruiten. Kippetjes er bij. Daarna de groentes erbij en als laatste de kruiden toevoegen. Dan rest nog enkel de boel onder water zetten en het gerecht kan gaan prutellen.
Oei, pannetje te klein... de grote pan was uitgeleend. Dus had ik wat te snacken tijdens het bakken en braaien
Dat kon mooi gaan stoven. Na een drie kwartier de deksel van de pan gehaald en de DO boven directe hitte geplaatst. Zo kon de saus mooi inkoken. De laatste 10 minuten kon de kokosmelk er bij.
Dat ruikt al heerlijk in de tuin. Lekker het zonnetje er bij. Ik was helemaal zen. Ondertussen binnen nog wat rijst gekookt. Alles is klaar dus konden we naar binnen en aan tafel. Even het bordje leuk opmaken en we konden aanvallen
OMG wat is dit zalig BBQgenoten. Ik kan het een ieder aanraden dit recept eens te gaan maken. Volgende run wel in de grote DO natuurlijk. Dan passen er meer groenten bij en is het gerecht meer compleet. Ik waande me even terug op het mooie eiland Guadeloupe helemaal TOP
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.
Laatst bewerkt: