BasBQ
Beef en Steak

Lange bbq dag en eerste BCC.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Deze dag begin al vroeg. 0600 ging de wekker. Een collega is bijna jarig en vroeg of ik voor hem pulled porc wilde maken.

Aangezien ik zelf voor de avond een BCC in de planning had moest die dus zeker om 1700 uur klaar zijn.

Gister avond alles start klaar gezet dus vanmorgen allen bbq aansteken en toen die op temp was de procureur er op.

9859d017638163880ffd2dc5e52e0528.jpg

433bf539deba04c84258485c66bd4e0c.jpg

121b9fcf3987c5fdafb1109709279de2.jpg


Toen die opstond maar een bak koffie gezet en ff op de bank gekropen.

In de middag was het dan tijd voor de kip. Eerst voorbereiden. In de marinade, rode wijn, Thijs, rozemarijn en laurier.

Hier een uurtje of 4 in laten staan en elk uur even gedraaid zodat hij rond om goed in de smak gelegen had.

846d705d56f9ad91f543bdac4c4dc6cc.jpg

0bea5bb40a6298ab77939e89614b008e.jpg


Ondertussen moet de pulled pork gelakt worden.
Dus glaze maken en insmeren.

013b31ac67c29bf8925472a5a0240a28.jpg

f7e532e7ac5a19c479abcf4ce8273a81.jpg

d2e7c1c639aa3ecffdb78bc9ce85b004.jpg

9a3c8610f8f8957e219c41a307277370.jpg

Die moest toen nog 2 uur er op voor ik hem in wilde pakken. Ik wil ook een keer zonder inpakken proberen maar ivm de tijd deze keer wel gedaan.

0361dc9abac9099fb6d383e19fac8d90.jpg

8331d4e9a0d5f9d61a3bbd05d49b191e.jpg



Toen nog ff geduld en om ongeveer 1600 uur was die 95 graden kern. Ff geprikt maar op 1 plek nog niet naar mijn zin dus nog 1 graad er bij en weer prikken.

Toen was die prima en is die er af gegaan. Gelijk de platesetter uit de bbq gehaald. Om de kolen te controleren maar daar was nog meer als voldoende van over dus schone lekbakje er op en klaar maken vóór de kip. 180 graden was de temp die ik wilde en die was zo bereikt.

Ondertussen had ik de kip al uit de marinade gehaald en even iets laten drogen. Toen ingesmeerd met olie en de kip kruiden van noskos er over gedaan.

75a7f9a7c8af2747a69822cc91b1b554.jpg


Bierblikje leeg gemaakt en gevuld met rode wijn. Kip er over en toen de bbq op.

ae895db8678080c69106e53e004f0a9d.jpg


Moest er nog rook hout in dus alles maar weer even er af.

0892026c057fa1e05ae1ed773a3e698b.jpg


Eiken wijnvaten had ik gehaald dus dat leek me wel lekker.

3ec74de91ed93613036259d57247c6a3.jpg


Thermometer er in en maar weer wachten. Gelukkig gaat een kip heel wat sneller als een pulled pork.

Na een uurtje was de kern 72 graden en heb ik hem er af gehaald. Ook nog wat aardappels gepoft en met een salade was dit weer heerlijk. Klein beetje limoen over de kip toen dienblad was een een bakje limoen mayonaise gemaakt. Toen was het feest compleet en konden we eten.

57a8d0eaefb4c1c4e3cc51ce1f15262b.jpg

cfd00b252b9cf97fb17b7e65e54e70dd.jpg


Hij was sappig lekker op smaak. Rondewinnaar en rook waren subtiel aanwezig maar overheersten zeker niet. Kruiden van noskos waren ook erg lekker.

Al met al een top dag!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Goed bezig geweest zeg. Druk dagje
Gefeliciteerd met je sticker
 
Zeer geslaagde dag, eet smakelijk. ;)
 
Mooie dag en mooie gerechten! Heb je de pulled pork ook de dag ervoor al in de rub gezet?
 
Mooie dag en mooie gerechten! Heb je de pulled pork ook de dag ervoor al in de rub gezet?

Ja de avond er voor. Ik wilde ik 0600 niet nog van alles moeten doen. Bed uit Q aan en vlees er op. Alles stond start klaar.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dag goed besteed. Chicky ziet er goed uit. Mooi kleurtje opgedaan ook.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan